Cum să porţi corect inelele! Reguli de etichetă!

Inelul este considerat una dintre cele mai vechi tipuri de bijuterii. Exista un set de reguli privitor la eticheta de a purta inelele, care dateaza inca din cele mai vechi timpuri. Astazi inelul este una din cele mai populare tipuri de bijuterii pentru femei si barbati. Si desigur, eticheta bijuteriilor are propriile sale reguli, cunoscindu-le si respectindu-le vei arata intotdeauna elegant si adecvat.

Cite inele ar trebui sa poarte o femeie
Fiecare inel are frumusetea sa, si de aceea ii putem intelege pe cei care incearca sa poarte cit mai multe inele posibil. Cu toate acestea regulile de eticheta sunt suficient de stricte referitor la numarul inelelor pe maini, numarul acestora nu trebuie sa depaseasca 3 inele. Se considera ca femeia are dreptul de a purta verigheta, inelul de logodna, si un al treilea inel la dorinta ei.

1

Cind o doamna poarta mai multe inele pe miini, nu face decit sa dea dovada de prost gust. Este foarte important sa cunoasteti ce tip de inel i se potriveste fiecarui deget in parte. De exemplu, pe degetul mic se poarta numai inele inguste si fara pietre, degetul mare poate fi decorat cu un inel masiv, dar fără ornamente și pietre. Pentru degetul aratator, cele mai potrvite inele sunt cele subtiri, gravurate cu figuri geometrice, de asemenea sunt permise inele cu pietre mici. Inelul de casatorie se poarta pe degetul inelar, si de dimensiuni relativ mici, dar oricum nu sunt restrictii pentru acest inel. Si totusi, daca alegeti un inel de casatorie masiv, cu piatra mare, atunci cel mai potrivit ar fi degetul mijlociu. De asemenea degetul mijlociu este destinat si pentru inelele personalizate.

Cite inele se permit unui barbat sa poarte
Numarul de inele si tipul lor este limitat si pentru barbati. Numarul maxim permis pentru barbati este de 2 inele. Unul din ele, dar si cel mai popular inel, este cel de casatorie care cel mai des este confectionat din aur galben.

2

Al doila este inelul cu Blazon sau initiale. Inelul mostenit din familie, ce este transmis din generatie in generatie. Are o puternica incarcatura sentimentala pentru purtator. Dea lungul istoriei astfel de inele erau rezervate membrilor aristocratiei. Acest inel purtat pe degetul mic de la mina stinga are un efect nobil.

Cum sa alegi inelul corect in functie de virsta

Daca esti tinara atunci alege un inel mic si elegant, si daca doriti se permite si o pietricica. Anume  acest tip de inel va scoate in evidenta virsta frageda pe care o aveti.

11

Daca aveti o virsta atunci se permite un inel masiv cu piatra, pentru a arata eleganta. De ce are importanta dimensiunea? Pentru ca un inel mic pe mina unei doamne mai invirsta va scoate in evidenta pielea miinii.

Alege inelul corect in functie de tipul mainilor

In cazul in care ai degetele mai dolofane atunci alege un inel de forma neregulata, in special cu unghiuri si zigzaguri, sau un inel cu design alungit.

122

In cazul in care articulatiile degetelor sunt vizibil marite atunci optati pentru inele cu pietre mari. Evitati inelele prea subtiri si mici.

133

Daca aveti mainile mari dar degetele inguste si subtiri, atunci purtati un inel mai lat cu o piatra mica sau fara. Un inel lat creste vizual latimea degetului.

144

Daca se intimpla sa fiti proprietara unor miini moderate in forma buna, atunci restricii nu sunt. Alege ce-ti doreste inima!

Iar daca aveti degetele lungi, atunci evitati inelele cu pietre in forma ovala sau picatura.

Reguli de baza:

Nu purta mai mult de un inel pe mina. Dar daca se intimpla asta atunci asigura-te ca decoratiile sunt similare intre ele.

Renunta la obiceiul de a purta concomitent inele din metale si culori diferite. De asemenea si valoarea lor sa fie aproximativ egala.

Este de prost gust sa purtati in timpul zilei inele din metale si pietre pretioase.

Bijuteriile ieftine sunt pentru virsta de 20 de ani. Cu inaintarea in virsta cutia cu bijuterii trebuie reinoita cu bijuterii mai pretioase.

In viata de zi cu zi, mai ales daca purtati haine obisnuite, renuntati la inelele cu pietre mari. Inlocuiti-le cu inele fara pietre, subtiri sau late, in functie de grosimea degetelor.

Daca aveti o vestimentatie strict de birou, renuntati la inele. Singura exceptie este inelul de casatorie ce poate fi purtat si in cel mai strict birou. Si apropo, inelul de casatorie este unul dintre putinele inele care poate fi combinat cu un numar mare de diferite decoratiuni.

Si desigur, mare atentie la manichiura! Daca nu este intr-o stare perfecta atunci renuntati atit la inele cit si la bratari!