Cum să găsești omul potrivit odată și pentru totdeauna?

Indiferent de ocupația pe care o avem: muncă, treburi personale, grija față de rude, întâlniri cu prietenii, deseori avem în minte o întrebare: ”Cum să găsesc omul meu?”. Nu voi deschide un secret pentru nimeni dacă voi spune că asemenea gânduri vin și în capul oamenilor care sunt căsătoriți de mult timp. Rareori sufletele pereche sunt unite de o ștampilă în pașaport.

Se pare că cel mai important în viață este să-ți găsești sufletul-pereche. Și nu contează unde și la ce vârstă se va întâmpla asta. Omul găsește sensul vieții în alt om.

Oamenii sunt împreună atâta timp cât vor să fie împreună. Nici datoria, nici onoarea, nici morala nu sunt capabile să unească oamenii. Când omul vrea să plece, va pleca și de acasă, și de la copii.  Când omul vrea să fie alături de om, niciun defect nu îl va opri. Când va vrea să plece, nicio valoare nu îl va ține.

Cât de urât sau neatrăgător nu ai fi, oricum se va găsi cineva care te va place. Cât de bun și de frumos nu ai fi, oricum se va găsi cineva ca te va respinge. Dacă ai fost respins, asta nu înseamnă nimic. Nu devii mai rău sau mai mic.

Dacă ai fost acceptat, bucură-te de fiecare clipă din prezent. Nu te gândi la trecut sau la viitor.

Cu cât mai mult iubești, cu cât mai multă dragoste oferi, cu atât mai multă rămâne. Dacă oferind iubire simți ură și durere, înseamnă că ai oferit otravă în glazură de ciocolată. Așa că nu prea ai de că ceri recunoștință pentru un asemenea cadou.

Eliberează. Lasă-l pe omul de alături să fie așa cum este. Dizolvarea în omul drag este un talent rar dar și un blestem. Fii tu, fii demn, uită de frică.

Crede. Încălzește. Mulțumește. Nu te gândi la ce poate fi, doar la ceea ce se întâmplă aici și acum.

E simplu să-ți găsești sufletul pereche. Vei merge în întâmpinarea lui și te vei întâlni cu el la jumătate de cale. El nu va ști. Tu nu vei ști. V-ați găsit….