Cum să arăți mai tânără: 5 reguli simple de comportament

Să lupți cu îmbătrânirea e posibil nu doar prin îngrijirea aspectului fizic. Mult mai greu, dar și mai necesar, e să combați îmbătrânirea psihologică.

Ce ar fi dacă pentru o zi sau doar pentru un moment să te scufunzi în copilărie și să guști din acea bucurie firească de viață, uitând de exigența și seriozitatea cu care ai trăit atâția ani.

Să știi că un astfel de experiment ți-ar prinde bine, cu siguranță, iar viața ta ar putea deveni mai frumoasă, mai simplă și mai dinamică.

Așadar, ce ar fi dacă:

1. Să privești mereu interlocutorul cu entuziasm.

Dacă nu știi cum să faci asta, amintește-ți de ochii copiilor tăi cum se uită la tine când le vorbești. Cum se miră ei atât de firesc la orice fleac văzut în lumea înconjurătoare.

Începe prin a-ți privi așa soțul. Ascultă cu plăcere tot ce spune, râde deschis la glumele lui și vei vedea cât de pozitiv va influența aceasta relația voastră de lungă durată. Atunci când îi oferi o reacție entuziastă partenerului sau îi faci complimente, el te va răsplăti întreit, fără să-ți dai seama cum ai meritat.

Mai mulți experți în domeniul automotivațional au demonstrat că atât complimentele, cât și zâmbetele îi fac pe oameni să se atragă spre tine, acestea fiind valabile nu doar în famile, dar și în bussines, cu potențiali iubiți, copii și în general, în comunicarea de zi cu zi.

2. Să-ți faci de cap!

Joacă-te împreună cu copii tăi în diverse jocuri cât mai copilărești, mergi la natură, aleargă, prostește-te. Uită de ce vor spune cei din jur. În ochii lor nu vei părea decât o mamă tânără, adevărată, care le este un bun camarad copiilor săi.

3. Să fii extrem de curioasă!

Tinerii le vor pe toate. Ei nu au frontiere psihologice în ceea ce privește dorințele lor, spre deosebire de maturi. Iată de ce, trebuie să ștergi orice limită din cap și să încerci să vrei mai mult, să fii interesată de orice. Mai uită de jurnalele pentru femei, citește ceea ce citește soțul tău, arată-i că ești curioasă să afli mai mult despre pasiunile lui.

Lasă să intervină aici zâmbetul, complimentele și privirea entuziastă despre care am vorbit mai sus și vei vedea cât de multilaterală este viața ta, cât de multe ai putea scăpa din cauza granițelor pe care ți le-ai impus…

4. Să nu te plângi pe viață, ajacere, soț, copii, aspect exterior ș.a.

Negativismul atrage negativism. Cu cât mai mult vei vorbi despre tot ce nu îți reușește și nu e bine, cu atât totul se va înrăutăți și mai mult. Dacă crezi că plângându-te pe ceea ce te înconjoară, cineva o să te mângâie pe cap și o să-ți dea o mână de ajutor, s-ar putea să greșești.

Încearcă să vezi tot ce e bun în viața ta și totul va deveni cu adevărat bun. Spuneți în fiecare zi că ești frumoasă, tânără, că ai un corp de invidiat , o carieră de succes, un soț iubitor și niște copii minunați, iar în scurt timp vei realiza că totul este așa cum spui, fără exagerări.

Fă în așa fel ca și oamenii care mereu se plâng de nereușite să îi ții departe de tine. Ceea ce nu le reușete lor, te va afecta și pe tine din punct de vedere emoțional și motivațional. Această energie negativă te va sugruma, iar viața ta ar putea să se scufunde în probleme veșnice și într-o rutină întunecată.

5. Să fii mereu cu dispoziție bună și deschisă pentru schimbări

Indiferent care ar fi motivele, dispoziția proastă nu aduce niciun beneficiu. Așa cum spuneam, încearcă să vezi partea plină a paharului în orice situație.

În ceea ce privește schimbările în viață, e important să le primești cu inima, mintea și brațele deschise. Știm bine că odată cu înaintarea în vârstă schimbările se dau foarte greu, încearcă să fii mai spontană, mai adaptabilă și totul va merge fluent în viața ta.

Spune-ți „da” ție, spune „da” vieții, spune „da” fericirii și vei simți schimbarea spre frumos în tot ceea ce te înconjoară.

Sursa