Cum să arăți încântător la 50 de ani

Orice femeie vrea să arate fermecător în orice moment al vieții, chiar și după frumoasa vârstă de 50 de ani. Și dacă în tinerețe lucrul acestă nu era o problemă, atunci la vârsta adultă nu toată lumea reușește. Cea mai mare problemă este alegerea garderobei în mod necorespunzător. Ca rezultat se adaugă ani în plus. Pentru a evita acest lucru, există anumite reguli, după care poți crea o ținută eleganță și atractivă.

1. SILUETA

Hainele din garderobă trebuie să scoată în evidențe formele. Croială hainei trebuie să fie în așa fel încât sa evidențieze linia taliei, conferind un aspect tineresc. Iar hainele care nu au forme trebuie aruncate, doarece ele dezavantajează o femeie. Dacă purtăm o bluză oversize atunci partea de jos trebuie să fie simplă, o fustă creion sau o pereche de pantaloni drepți.

2. LUNGIMEA HAINELOR

Lungimea rochiei sau a fustei este un factor important pentru creearea unui asperc elegant. Lungimea ideală este puțin sub genunchi. Lunginile de mini și midi nu sunt un avantaj pentru doamne. Rochiile și fustele scurte fac ca imaginea să fie vulgară.

3.STOFA

Stofa fără textură poate reduce vârsta persoanei. Din garderopa doamnelor trebuie excluse așa stofe ca: catifeaua, dantela luxuriantă și luxerul. Prioritate au stofele nobile de calitate înaltă, care oferă o notă de lux hainei.

4.CULORILE

Chiar dacă toată viața ai fost atrasă de culori aprinse, să știi că după frumoasa vîrstă de 50 de ani, prioritate au culorile neutre. Culorile de tip neon sunt inadecvate. Totodată nu trebuie de ales doar culori inchise, întrucît tind să facă o femeie mai în vârstă. Acest lucru este valabil mai ales pentru nuanțele pământești și mlăștinoase. Optează pentru culori pastelate care îți înprospătează tenul. Nuanțele aprinse pot fi incluse și ele în garderobș, dar nu trebuie să joace un rol major în imagine. Așa nunațe suculente cum ar fi: ciocolata, albastru, liliac.

Unii experți spun că, culoarea neagră înbătrînește. Dar, cu o abordare corectă, culoarea neagră poate arăta foarte elegant și stilat. Important este să nu te îmbrachi in negru, din cap pînă în piciore.

5.ELEMENTELE GARDEROBEI

Cheea de succes a garderobei unei femei este eleganța. Abundența de paiete și pietre nu este bine venită. Dresuri colorate, tricouri cu inscripții și alte lucruri similare, nu sunt recomandate.

6.STILUL

Vârsta unei femei este doar o cirfă, însă îmbrăcămintea conferă statutul ei. Chiar și cu o siluetă bine păstrată, nu ar trebui să te îmbraci că o adolescentă. Hainele supradimensionate cu multe paiete, pot arăta cidat pe o femeie matură. Stilul clasic mereu va fi în avantj, oferind eleganță și rafinament.

7.ELEMENTELE DE BAZĂ ÎN GARDEROBĂ

La baza oricărei garderobe stau niște haine care pot fi ușor combinate cu alte articole vestimentare. Ele sunt baza în crearea diferitor imagini vestimentare. În garderoba unei femei trebuie să se regasească așa articole vestimentare ca: o bluză, o fustă creion clasică, pantaloni clasici drepți, sacou, cardigan și bineînțeles bluji simpli. Pentru îmbracămintea exterioară, funcționează aceleași abordări – croiala clasică, absența detaliilor inutile sub formă de buzunare sau alte detalii decorative.

În ceea ce privește încălțarea, pantofi clasici cu toc subțire, sunt ideali. Pot fi purtați și mocasinele.

8.ACCESORII

Accesoriile nu trebuie neglijate – ele revitalizează imaginea, adăugînd note de farmec rafinat. Toate tipurile de eșarfe sunt binevenite. Pot fi de o singură nuanță sau mai multe. La alegerea unei genți, trebuie să dați preferințe modelelor clasice, cu linii clare. În ceea ce privește bijuteriile, regula fundamentală – un element elegant este mai bun decît o duzime masivă. Simplitatea laconică în acest caz este cea mai bună soluție.

10.MACHIAJUL ȘI COAFURĂ

Este imposibil să vă imaginați o femeie elegantă, fără machiaj sau coafură. Există multe tipuri de tunsori care fac o femeie mai tînără din punct de vedere vizual. Machiajul va adăuga atractivitate. El trebuie să fie cât mai natural, în culori pastelate. De asemenea, nu neglijați îngrijirea pielii, utilizați cremă de colagen, de cel puțin 2-3 ori pe săptămînă.