Cum poţi să îţi albeşti unghiile în condiții de casă. 15 modalități simple cu efect garantat

Unghiile tale s-au îngălbenit și vrei să le redai strălucire și un aspect sănătos? Ei bine, în acest articol vei găsi 15 moduri de a albi unghiile chiar de acasă fără multe bătai de cap și fără a cheltui pentru tratament o avere de bani. Vă vom spune cum să alegeți produsele inofensive și cum să curățați placa de unghii fără a o deteriora.

Fiecare fată visează la unghii frumoase și bine îngrijite și face tot posibilul și imposibilul pentru a le menține într-o stare excelentă. Cu toate acestea, unghiile își pot pierde frumusețea sub influența diverșilor factori din exterior, cît și din interior. Totuși, pentru a alege cea mai eficientă metodă de albire, ar trebuii să înțelegeți și motivele care au determinat schimbarea culorii pentru a evita astfel de incidente pe viitor.

Modalități de albire a unghiilor în condiții de casă

1. Săpunul

Coboară mâinile într-un vas cu apă fierbinte, unde vei pune și o tabletă de săpun obișnuit pentru copii. Când unghiile sunt ușor aburite și bara devine mai moale, răzuiește săpunul cu fiecare deget, astfel încât acesta să se înfunde sub unghii. Așteptă câteva minute iar apoi periază-ți unghiile. La final clăteștele sub un jet de apă.

2. Bicarbonatul de sodiu

Probabil ai auzit că bicarbonatul de sodiu este folosit pentru albirea dinților. Aceasta nu este cea mai utilă metodă, deoarece bicarbonatul de sodiu este abraziv și zgârie smalțul, făcând dinții sensibili. Cu toate acestea, cu unghiile, situația este mult mai simplă. Umeziți o perie moale, presărați niște bicarbonat de sodiu pe ea și frecați-vă unghiile.

Sfat: dacă aveți unghii lungi, această procedură poate răni pielea, așa că este mai bine să faceți o baie de sodă. Turnați apă caldă într-un bol și adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu. Țineți-vă mâinile în bas timp de aproximativ 15 minute. Băile cu sodă pot fi făcute în siguranță o dată pe săptămână – nu numai că vă vor curăța unghiile, dar le vor și întări.

3. Sucul de lămâie

Cel mai simplu si ieftin mod de a-ți albi unghiile acasă este să folosești suc de lămaie. Pentru a face acest lucru, umeziți o minge de vată cu suc de lămâie și frecați-o în mod regulat pe unghii. Puteți pur și simplu să vă înmuiați degetele în pulpa unei lămâi și să țineți timp de câteva minute. De asemenea, puteți adăuga puțin ulei de măsline în sucul de lămâie, deoarece acest lucru nu numai că vă va ajuta să vă albiți unghiile, ci și să le întăriți.

4. Oțetul

Bucătarii profesioniști recomandă apa cu oțet de mere pentru a curata mainile si unghiile dupa gătirea alimentelor cu substanșe colorante, deoarece oșetul (precum sucul de lamaie) conține acid care distruge enzimele colorante. Oțetul nu este doar un sos excelent pentru salată, ci și un produs de curățare inofensiv care vă va ajuta dacă vă murdăriți cu suc de sfeclă sau fructe de pădure. În plus, este mereu la îndemână!

Sfat: Nu vă spălați niciodată mâinile cu săpun după ce ați tăiat sfecla, deoarece acest lucru vă va colora degetele și unghiile într-un violet de care nu o să scăpați ușor.

5. Apa de mare

Daca locuiești într-un oraș la malul mării sau ai fost in statiuni de pe litoral, poate ai observat ca după plaja unghiile tale devin mai deschise. Apa de mare este bogată în minerale și, datorită compoziției sale, nu numai că curăță unghiile, ci le și întărește. Printre altele, apa conține particule de nisip, care asigură un peeling natural, eliminând celulele moarte și murdăria de pe suprafața plăcii. Dacă nu aveți ocazia să mergeți la plajă, pregătiți acasă un analog al apei de mare. Băile cu sare vă vor ajuta în acest sens.

6. Baia cu sare

O baie cu sare de mare albește și întărește perfect unghiile: se diluează 2 lingurițe de sare într-un pahar de apă caldă. Înmuiați-vă unghiile în această soluție timp de 15 minute. După aceea, spălați-vă mâinile în apă caldă simplă și frecați în unghii o cremă hrănitoare sau orice ulei vegetal. Pentru albirea unghiilor în acest fel, fă băi de 2 ori pe săptămână. Aplicați această metodă până la obținerea rezultatului dorit.

Sfat: Dacă nu ai sare de mare acasă, poți folosi sare de masă obișnuită.

7. Decoctul de mușețel

Ține întotdeauna acasă o colecție de flori de mușețel – acesta este un remediu natural pentru multe infectii si poate fi achizitionat de la orice farmacie. Pentru albirea unghiilor, pregătiți un decoct de mușețel: turnați o lingură de inflorescențe uscate într-un vas și turnați un pahar cu apă clocotită, apoi țineți timp de 15 minute mâinele în aceast vas. Puteți turna pur și simplu apă clocotită peste decoct și să lăsați timp de 30-40 de minute. Când bulionul se răcește puțin, puteți face o baie. Punând mâinile în apă, stai așa o jumătate de oră. Este de dorit să folosiți băi de mușețel pentru o perioadă lungă de timp (zilnic timp de o lună). Rezultatul vă va mulțumi cu siguranță: unghiile se vor lumina, iar pielea va deveni mătăsoasă.

8. Uleiuri esențiale

Frecați uleiul de ricin pe unghii pentru a albi placa și a preveni despicarea acesteia. Printre altele, uleiul de ricin ajută la înmuierea cuticulelor și la întărirea unghiilor. O altă metodă eficientă de albire este să folosiți următorul remediu: adăugați câteva picături de uleiuri de ylang-ylang și jojoba în sucul de la o jumătate de lămâie. Ștergeți-vă unghiile cu această soluție dimineața și seara.

Sfat: Uleiurile esențiale sunt foarte concentrate și pot irita pielea, așa că folosește-le în cantități mici. Fiți conștienți de faptul că uleiurile esențiale pot dizolva plasticul. Pentru pregătirea băilor cu uleiuri, este mai bine să luați nu vase de plastic, ci sticlă, lemn sau faianță.

9. Peroxidul de hidrogen

Peroxidul de hidrogen este cunoscut de mult ca agent de albire și este excelent pentru curățarea unghiei. Luați 1 lingură de peroxid de hidrogen de 3% și adăugați la el 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Se amestecă acestă soluție și se aplică pe unghii. După 2-3 minute, clătiți cu apă, frecând ușor amestecul în unghii. Acesta este modul perfect de a-ți pregăti unghiile pentru o nuntă sau altă sărbătoare.

10. Glicerina

Din orice farmacie poți cumpăra glicerina, care îți va albi perfect unghiile si le va face sănătoase. Se amestecă glicerina și peroxidul de hidrogen într-un raport de 1:5 și se aplică pe unghii. După 3-4 minute, spălați amestecul cu apă caldă și apoi puteți începe să pictați pe unghii.

11. Pastă de dinți obișnuită, pentru albire 

Un alt mic truc pentru o manichiură grozavă. Seara, când vă spălați pe dinți, încercați și (cu o perie specială) să vă periați unghiile cu pasta de dinți. În timp, vei observa că placa de unghii a devenit mai albă.

12. Pilă de unghii din sticla

Pilele de sticlă pentru unghii sunt instrumentele perfecte pentru curățarea plăcii de unghii. Sticla special prelucrată, are o suprafata ușor aspră, ceea ce îți permite să indepartezi cu delicatete resturile de lac la lustruirea unghiei, ajutand in acelasi timp sa scapi de denivelările ondulate. Tratează-ți unghiile o dată pe săptămână, dar nu exagera. Si nu te lăsa speriată de prețul pilelor din sticla pentru unghii, pentru ca sunt realizate din materiale rezistente și îți vor servi mulți ani.

Sfat: este mai bine să nu folosiți pile metalice obișnuite atunci când șlefuiți suprafața plăcii de unghii, deoarece creează microfisuri (unde ciuperca insidioasă încearcă să se strecoare).

13. Terci de cartofi sau amidon

Pe vremuri, pălăriile și umbrelele de dantelă protejau domnișoarele bogate de razele arzătoare ale soarelui și, prin urmare, bronzul la modă era considerat un semn al unui om de rând care lucra la câmp. Femeile țărănești și-au aplicat pe piele terci de cartofi cruzi, deoarece substanțele conținute în această legumă ieftină o fac un agent de strălucire natural. Este atât de inofensiv încât este folosit în industria modernă a frumuseții pentru albirea zonelor intime. Pentru a-ți ușura unghiile, spălați cartofii cruzi, decojiți-i și dați-i printr-o răzătoare fină. Terciul se aplică pe plăcile de unghii și se menține timp de 20-30 de minute. Întrucât țesutul va cădea la cea mai mică mișcare, este mai bine să înmuiați pur și simplu toate cele cinci degete într-un castronul cu terci.

Sfat: deoarece acest amestec usucă pielea, este indicat să aplicați o cremă hrănitoare pentru mâini și unghii după procedură.

14. Sucul de castraveți și uleiul de aloe

Asigurați-vă că vă cumpărați un ghiveci cu aloe, deoarece această plantă fără pretenții este pur și simplu binevenită în viața de zi cu zi. Nu numai că decorează incăperea, ci tratează și tăieturile, acneea, mătreața, ciuperca și chiar albește pielea și unghiile! După ce rupeți o frunză de aloe, tăiați-o și frecați sucul pe unghii. După câteva minute, clătiți-vă mâinile cu apă caldă. Un bonus frumos: substanțele conținute de frunzele de aloe accelerează creșterea unghiilor. Alantoina, în special, promovează separarea celulelor moarte și regenerarea lor.  Iar carotenul (transformat în vitamina A) stimulează creșterea țesuturilor.

Un alt înălbitor popular printre remediile populare este sucul de castraveți proaspeți. Ca și cartofii, nu provoacă reacții alergice și calmează pielea iritată. Rade castravetele, adaugă suc de aloe și înmoaie mâinile într-un bol timp de jumătate de oră.

15. Creioane, lacuri, geluri pentru albirea unghiilor

Dacă nu ai nici chef si nici timp sa albești unghiile acasa, atunci poti cumpara un creion, gel sau lac special dintr-un magazin de cosmetică. Pentru albire, este suficient să aplicați regulat produsul pe unghii. Deși astfel de produse cosmetice fac față problemei, aceasta are o serie de dezavantaje. În primul rând, în orașele mici nu o vei găsi așa produse și va trebui să aștepți livrarea dintr-un magazin online, ceea ce nu este foarte convenabil dacă trebuie să-ți albești unghiile chiar astăzi. În al doilea rând, prețurile produselor profesionale sunt departe de a fi accesibile pentru toată lumea. Și, în al treilea rând, companiile cosmetice sunt foarte viclene și susțin că, pentru un efect rapid, trebuie să cumpărați mai multă super-cremă, 10 geluri, 20 de lacuri și o tonă de alte sticle pentru înălbire.Mai pe scurt, ați înțeles ideea.

Cauzele ce aduc la îngălbenirea unghiilor

Lacurile

Folosirea frecventă a lacurilor duce la faptul că placa de unghii devine mai fragilă, se exfoliază și capătă o nuanță urâtă, galbenă iar uneori gri. Încercați să utilizați numai lacuri de înaltă calitate și produse de îndepărtare a lacurilor de unghii fortificate care nu conțin aceton. Ar fi bine ca periodic să nu vă pictați unghiile – astfel încât acestea să poată „respira”.

Grădinărit și gătit

După contactul cu tufele de roșii, mâinile vor deveni rapid o culoare gălbuie neplăcută. Dacă trebuie să lucrați des în grădină, asigurați-vă că purtați mănuși pentru ca pământul și sucurile de plante să nu pătrundă în piele și unghii. Gătitul felurilor de mâncare care conțin componente de colorare afectează aspectul plăcii de unghii. Sucul de sfeclă crudă și fructele de pădure de culoare roșie, pătează mâinile într-o culoare de roz de care nu este ușor de scăpat.

Obiceiuri proaste și alimentație proastă

Obiceiurile proaste, în special fumatul și malnutriția, sunt dăunătoare pentru unghii și starea lor. Calea de ieșire din această situație este să scapi de fumat, să-ți schimbi stilul de viață și dieta. O serie de produse naturale (brânză de vaci, pește etc.) îți vor permite să-ți readuci unghiile la un aspect sănătos.

Pentru a evita pierderea timpului cu tratamente scumpe de salon și unghii degradabile, evită principalii factori care provoacă îngălbenirea. Unghiile îngrijite sunt principalul secret al unei manichiuri perfecte. Fie ca mâinile tale să rămână mereu frumoase!