Cum ne mint ginecologii

Autorul cărții ”O discuție sinceră cu un ginecolog”, autorul povestește despre modul în care acești doctori își mint pacientele.

Primul lucru este faptul că majoritatea ginecologilor exagerează, și își mint pacientele. Deseori, după un control, femeile ies cu groază cu ochi din cabinetul doctorului și au doar o singură întrebare: de unde am putut să iau această boală? De fapt totul nu este chiar atât de grav, și jumătate din bolile depistate la control, nici nu trebuie să fie lecuite.

original_1fcac5e2f6d581972fa43c9659ae4fe8[1]

Există trei lucruri de care se face haz în toată lumea: am diagnosticat ”disbacterioza”, vom trata eroziunea de col uterin, și vom păstra sarcina din primul trimestru.

Medicii de la noi încearcă să opereze pentru fiecare fleac. Dar sunt anumite lucruri care trec repede. Nu trebuie să fie operate .

Sunt femei care vin la ginecolog doar pentru a vorbi despre problemele lor. Ele, de exemplu nu au nevoie de un ginecolog-bărbat, pentru că nu vor putea discuta cu el despre noua pereche de pantofi. De aceea, înainte de a căuta un ginecolog trebuie să stabilești ce anume vrei de la el.

Unele femei nu sunt interesate de modul în care sunt construite. Uneori medicii se folosesc de oglindă pentru a le explica femeilor anumite chestii. Dar sunt și femei care sunt interesate.

Bineînțeles, acum există o categorie aparte de medici comerciali. Principalul lor plus este faptul că știu să convingă pacienții. Ei au un profit mare: știu să facă analize și tratament, să trimită pacienții la picurători, aparate și alte proceduri inutile. Ei au succes din punct de vedere comercial, dar nu au nicio legătură cu medicina.

Ideea de ”câți medici, atâtea păreri, este o prostie”. Dacă medicii au consiliu, ei își pot expune opinia . Asta înseamnă schimb de păreri.

Nu poate ca un medic să aibă o părere, iar altul să aibă o părere total opusă.

Copiii nu înțeleg ce înseamnă ”mentalitate”, de aceea poți vorbi cu ei la asemenea teme. Maturii, citind recomandările europene, sunt șocați. Dacă unui copil de 9 ani îi vei explica că există spermatozoizi, oușoare, sau ovare nimic grav nu se va întâmpla.

De ce ascunde de un băiețel sau o fetiță de 14 ani faptul că există erecție și ejaculare, dacă ea li se va întâmpla? Cum să trăiască băiețelul cu asta, cui să se adreseze dacă se va trezi dimineața și va avea erecție? Cel mai probabil, într-un ghid scris cum trebuie, în care va fi explicat că aceasta este o manifestare fiziologică firească, și că li se întâmplă tuturor. Fetele au ciclu. Ea trebuie să știe că din acest moment poate rămâne gravidă.

Este o minciună când suntem gata să închidem ochii la educația sexuală, să nu vorbim nimic despre ea și să credem, că astfel ne vom proteja copiii de anumite lucruri. Este aceeași poveste ca și cu alte interdicții. Interzicem avortul – primim avorturi criminale, interzicem alcoolul – primim beții pe ascuns.