Cum iubești o femeie care a fost în infern…

0fb14955d4f762e5dbf95f02924707b3

Nu este ușor. Mulți au încercat. Mulți au eșuat.

Cei slabi nici măcar să nu încerce, pentru vor avea nevoie de multă putere, răbdare, perseverenţă şi hotărâre. Vor avea nevoie de o dragoste neobosită, greu de învins.

Pentru că femeia care a fost în infern, te va respinge. Te va testa, pentru a afla din ce eşti făcut, dacă ai cu ce s-o protejezi în timpul furtunii. Pentru ca este imprevizibilă – uneori furtună – împinsă de suferință,  alteori ploaie de vară – calmă şi revigorată.

Când e ploaie şi varsă lacrimi tăcute – iubești-o!

Când e tunet, fulger şi vânt puternic ce crează haos – iubești-o chiar mai mult!

Ea – o contradicție care va balansa mereu între teama de a nu se sufoca de dragoste şi teama singurătății. Azi va dori să-i fii alături, să-i îndrepți părul, să-i săruți fruntea, s-o îmbrățișezi şi să nu o  lași niciodată. Mâine, va avea nevoie de independenţă, de spațiul ei, de singurătate.

Când este atrasă de tine – iubești-o!

Când te respinge – iubești-o chiar mai mult!

Îi va fi greu în noile împrejurimi, locuri, alături de oameni şi impresii noi. Va tinde către independenţă, fiindu-i teamă să-şi depășească fricile, va fi încă speriată, ca un copil mic în lumea mare. Uneori va avea nevoie de curaj, pentru a-şi demonstra că poate. Alteori va avea nevoie de mâna ta, pentru a se ţine strâns de ea.

Când e curajoasă şi se descurcă-n toate – iubești-o!

Când e speriată şi refuză să te i-a de mână – iubești-o chiar mai mult!

Ea trăiește cu o teamă constantă că, fie e prea multă, fie insuficientă – lupta nesfârșită de a încerca să găsească o cale de mijloc. Îi este rușine să fie ea însăși, deoarece nimeni nu a iubit-o vreodată pentru ce este: uneori prea liniștită, alteori prea senzuală.

Când are prea multe sentimente – iubești-o!

Când nu are suficiente sentimente –  iubești-o chiar mai mult!

Uneori îşi va uita durerea şi ochii ei vor fi plini de lumină, iar râsul ei va fi mai plăcut decât orice melodie. Alteori durerea o va acoperi, pentru că rana este încă pe trupul ei, şi doare. Atunci şi lumina din ochii ei se va stinge, şi melodia zâmbetului ei va fi mai tăcută.

Când este lumină – iubești-o!

Când este întuneric – iubești-o chiar mai mult!

Întotdeauna va aștepta să pleci primul. Întotdeauna se va gândi ca este doar o chestiune de timp până vei pleca, deoarece toți cei care au iubit-o, au plecat. Se teme să piardă controlul. Niciodată nu-i limita libertatea, astfel se va întoarce întotdeauna la tine.

Iubește-o atunci când e ușor, iubești-o şi mai mult când este greu. Iubești-o astfel, încât să înțeleagă că există o astfel de dragoste.

Iubește-o, pentru că înțelegi cu fiecare fibră a sufletului tău, cât de prețios e darul iubirii ei, când va îndrăzni în cele din urmă să-ţi încredințeze inima.

Ea nu are nevoie de tine. Dar te-a ales. Pentru că ai ceea ce poate îmblânzi furtuna din ea. Pentru că, chiar și atunci când nu știe cum să iubească, tu știi cum s-o iubești chiar şi mai mult.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!