Modele de coafuri par mediu pentru toate ocaziile

Pentru ca să arăți superb la evenimentul important, pe lângă ținuta specială, coafura joacă un rol primordial. Chiar dacă ai părul de  lungime medie poți avea o coafură de seară deosebită.

O regulă importantă atunci când alegi coafura de seară dacă ai părul mediu, este că aceasta trebuie să corespundă imaginii tale, să fie potrivită evenimentului la care mergi și comodă. Există multe modele coafuri de seară pentru părul mediu. Unele dintre ele pot fi făcute cu mâinile tale fără ajutorul stiliștilor, altele însă sunt mai complicate și necesită implicarea unui profesionist. În acest articol ți-am pregătit câteva look-uri care îți vor garanta o apariţie impecabilă.

Bucle lejere pentru păr mediu

Buclele lejere sunt mereu în vogă indiferent de sezon. Naturalețea acestui look este de-a dreptul cuceritoare, iar versatilitatea lor le face potrivite pentru diferite evenimente. Arată grozav indiferent de culoarea părului și sunt oricând o soluție dacă ai părul mediu. Este o aranjare simplă dar practică pe care o poți realiza și singură acasă. Fie că optezi să le faci cu feonul sau cu niște bigudiuri rezultatul va fi unul impresionant. Această coafură de seară este absolut potrivită pentru orice rochie festivă și este potrivită atât femeilor cu fața rotundă cât și celor cu fața ovală.

Inspirate de coafurile retro, din anii ’30, buclele definite sunt o alegere perfectă pentru coafurile de seară.

Coafuri elegante cu părul prins

Coafurile cu părul prins sunt o altă alegere pentru tine. Sunt versatile și îți vor pune în evidență trăsăturile frumoase ale feței. Îţi poţi tapa pentru început părul, așa vei obține un volum ușor. Partea de jos împletește iar sus prinde un coc lejer.

Tendințe coafuri de seară pentru păr mediu

Moda este schimbătoare iar tendințele din trecut se întorc. Nu este de mirare că coafurile de seară pentru părul cu lungime medie,  care au fost purtate cu jumătate de secol în urmă sunt din nou la mare căutare. Vezi mai jos câteva exemple de coafuri care revin în vogă.

Spre deosebire de anii trecuţi, stilurile lejere, cu un aspect romantic, sunt în topul alegerilor în locul aranjărilor cu aspect rigid, unde fiecare fir de păr este fixat cu exactitate.

Coafuri în stil retro

Stilul retro îmbină eleganța și farmecul. Este o coafură care îți va oferi o alură de femeie fatală și deosebită. Coafurile retro în stilul anilor ’40, sunt un model potrivit pentru evenimentele speciale.Poţi purta bucle bine definite şi cărare laterală sau îţi poţi aduce tot părul într-o parte şi îl poți fixa cu ajutorul unui accesoriu de păr. Asemenea coafuri spectaculoase sunt preferate de multe vedete. Așa că, vei eși din tipare dacă vei purta coafura în stilul retro.

Coafuri de seară în stil grecesc

Printre cele mai frumoase femei din întreaga istorie sunt considerate binecunoscutele zeițe precum Afrodita, Artemis și Hera. Deși erau muritoare au devenit muzele artiștilor din întreaga lume. Părul bogat se număra printre atuurile lor, mereu găseau aranjări care să le pună în evidență trăsăturile frumoase. În acest mod coafurile în stil grecesc au rămas și până în present preferate de femeile din diferite colțuri ale lumii.

Aranjarea părului cu o fundă arată foarte original. Este coafură modernă în stilul retro, adaptată preferințelor moderne. Este o coafură ideală de realizat dacă ai părul mediu și nu necesită accesorii suplimentare. Arată foarte deosebit și impresionant.

Coafuri cu funde din păr

Dacă îți dorești să eși din tipare și să atragi atenția asupra ta, o coafură cu fundă din propriul păr este alegerea perfectă. Chiar dacă crezi că este necesar să ai un păr foarte lung, greșești.

Coafuri de seară pentru părul mediu: Coada de cal cu fundă din păr

Coada de cal cu fundă este o coafură rebelă dar în același timp sofisticată, care va adăuga look-ului tău un șarm aparte. Pentru a realiza această aranjare urmează acești pași.

  1. Tapează ușor partea de sus a părului și apoi prinde tot părul într-o coadă.
  2. Ia o parte din părul de sus, suficient de groasă pentru a crea funda. Dacă vrei ca funda să fie mai mare alege mai mult păr, dacă îți dorești ceva mai finuț alege mai puține fire.
  3. Trece șuvița de păr printr-un elastic este de dorit să fie unul transparent, până prinzi prima parte, adică prima buclă.
  4. Pentru a crea cealaltă parte de fundă, ia restul de păr și prinde-l iarăși prin elastic.
  5.  Dacă ai creat cele două bucle îți rămâne să creezi nodul și să acoperi elasticul.
  6. Pentru o aranjare mai rebelă scoate puține fire din fiecare buclă, apoi aplică fixativ pentru a se menține coafura mai bine.

Coafuri pentru păr mediu, potrivite unei rochii coktail

Majoritatea femeilor s-au întrebat măcar o singură dată, ce coafură să aleagă la modelul de rochie pe care îl poartă la un eveniment special. Dacă optezi pentru o rochie de tip cocktail alege să îți faci niște bucle elegante, care nu se vor demoda niciodată, fiind o coafură versatilă.

Asta deoarece dacă la miljocul sărbătorii dorești ca părul tău să nu mai fie lăsat pe spate, cu ajutorul unui elastic îl prinzi sus. Buclele prinse în coadă vor arăta perfect iar tu te vei simți specială! Nu ai nevoie decât de un elastic și voila, în trei timp și mișcări obții look-ul dorit.

Coafuri de seară potrivite unei rochii lungi

Coafura de seară pentru părul mediu trebuie să fie în armonie și cu modelul de rochie pe care îl alegi. La o rochie lungă poți purta părul prins într-un coc jos.

Dacă rochia este lungă și vaporoasă, atunci alege o coafură cu împletituri sofisticate, inspirate din anii ’90. Optează pentru o coafură în stil grecesc sau prins doar partea de sus iar părul rămas ondulat ușor, dacă rochia ta este decorată cu pietre sau are alte elemente pe ea.

Ține minte regula principală, dacă rochia ta este simplă alege o coafură de seară mai deosebită și complicată. Optează pentru o coafură rebelă și simplă dacă ținuta este una cu paiete, catifea sau combinată din două sau mai multe tipuri de țesături.

Vezi mai jos și alte tipuri de coafuri de seară pentru părul mediu. Inspiră-te și alege să fii deosebită!