ECOlady.eu

Cele mai eficiente 5 remedii naturiste pentru mâni mereu tinere și îngrijite

Cele mai multe eforturi pentru a se menține mereu tinere și frumoase femeile le depun în procesul de îngrijire a feții. Multe dintre ele uită, însă, că pielea mânilor e la fel de importantă, iar o dată ignorată, le va da cu ușurință în vileag pe înrăitele tinereții veșnice.

Pielea de pe mâni are mult de suferit din cauza stratului subțire de grăsime ce declanșează un efect accelerat al îmbătrânirii. Plus la toate acestea, mânile sunt expuse zilnic la diverse produse chimice de uz casnic care sunt foarte dăunătoare pentru structura pielii.

De fapt, mânile pot fi foarte ușor îngrijite cu substanțe naturale ce se găsesc în comerț și, adesea, chiar în frigiderul fiecărei femei.

Unul dintre remedii este masca cu albuș de ou și miere. Experții spun că aceasta conferă elasticitate pielii. Ceea ce trebuie să faceți este să amestecați un albuș de ou cu o lingură de miere, să aplicați amestecul pe mâni și să-l lăsați până se usucă. Ulterior, după ce vă spălați cu apă călduță, se recomandă să ungeți mânile cu ulei de cocos, iar efectul va fi vizibil imediat.

Și cartoful este capabil să facă mânile mai catifelate. Fierbeți câțiva cartofi de mărime medie, pisați-i cu furculița, adăugați două linguri de miere, ulei de măsline și lapte. Acoperiți cu această mască mânile pentru 15 minute, apoi clătiți cu apă caldă. Acest amestec vă va fi util pentru câteva proceduri, de aceea trebuie să-l păstrați în frigider. Se recomandă să aplicați masca de 2-3 ori pe săptămână.

Uleiul de mărăcine, la fel, poate să readucă mânilor tinerețea și elasticitatea. În plus, este și foarte hrănitor. Masați mânile cu acest ulei în fiecare zi, fără a-l spăla. Rezultatul vă va bucura în scurt timp simțurile tactile.

Lămâia cu zahăr poate fi nu doar o bună gustare, dar și un remediu excelent pentru îmbunătățirea microcirculației la nivelul pielii de pe mâni. Nu trebuie decât să stoarceți puțin suc de lămâie și să adaugați cam tot atâta zahăr. Cu această masă va trebui să masați mânile, iar ulterior să le spălați cu apă caldă, după care cu apă rece.

Uleiul de migdale este un bun ajutor pentru hidratarea mânilor. Realizați următoarea procedură: masați uleiul pe piele, după care introduceți mânile într-un vas cu apă rece pentru aproximativ 5 minute. Ștergeți mânile și aplicați o cremă grasă peste ele. Îmbrăcați niște mănuși din celuloză și lăsați-le așa peste noapte. Dimineața veți avea o surpriză foarte plăcută. Aceeași procedură poate fi realizată înlocuind uleiul de migdale cu vaselină.

În ceea ce privește prevenirea îmbătrânirii pielii mânilor, se recomandă să nu folosiți apă fierbinte la spălare, aceasta deshidratează foarte mult. La fel, trebuie să fiți precaute cu mânile iarna și să purtați mănuși.

Sursa

Exit mobile version