Cele mai bune 12 aperitive, ideale pentru gospodinele începătoare

Nu prea ai experiență în ale gătitului? Dar vrei să-ți chemi prietenii în ospeție și să-i uimești cu bucate deosebite? Nu trebuie să te îngrijorezi, am pregătit pentru tine 12 cele mai delicioase aperitive, ușor de făcut și care sunt perfecte pentru sezonul de vară.

1.Coșulețe din lavaș

Acest coșuleț îți dă libertatea să experimentezi, dar și să oferi un aperitiv impresionant oaspeților tăi. Poți să-i pregătești o umplutură cu orice ingrediente îți place, orice variantă va arăta „provocator”.

2.Bețișoare din foietaj

Chiar dacă pare un aperitiv foarte simplu, să știi că liber poți să dai aere de bucătar profesionist, întrucât în cele mai bune restaurante se oferă un aperitiv de acest fel.

3. „Corăbioare” din cartofi cu somon afumat

Este o rețetă sățioasă și foarte gustoasă, o vor agrea chiar și cei care nu prea iubesc peștele. Este perfectă pentru petreceri. Prietenii tăi vor fi cuceriți de acest aperitiv.

4.Salată Cobb

Poate concura foarte ușor cu salata Cezar și mai este și foarte populară datorită actriței Jennifer Aniston, care pe timpul în care se filma în serialul „Prietenii” îți făcea o asfel de salată în fiecare zi.

5. Canape cu somon și cașcaval

Este un aperitiv irezistibil, care înlocuiește cu succes banalele tartine cu somon. Sunt perfecte pentru petreceri, dar și extraordinar de gustoase.

6.Canape cu fructe și cașcaval

Este banal să servești fructe tăiate pe farfurie. Ia o scobitoare înfige în ea niște fructe, o frunză de mentă și oaspeții tăi vor primi gustarea pe care și-o doresc.

7.Varză de bruxelles cu becon

Este o compbinație deosebită între ingrediente, dar și un rezultat foarte delicios. Servite cu sos de smântână, verdeață și usturoi, îți vor lăsa oaspeții foarte mulțumiți.

8.Ouă Benedict

Pe lângă faptul că sunt foare gustoase, mai arată și foarte stilat. Vei strânge multe like-uri dacă vei posta pe rețelele de socializare o poză cu acest aperitiv.

9.Caise umplute cu brânză de capră

Poate fi servit și ca desert, dar și ca aperitiv. În primul caz adaugă alune, în al doilea niște șuncă. Alegerea e după tine, dar nici într-un caz nu ai de pierdut.

10.Ficat de pui prăjit în ulei

O poți servi cu cartofi fri sau sos de cașcaval. Este un aperitiv deosebit și foarte savuros.

11.Ciuperci umplute

Ca bază pentru acest aperitiv alege șampinioanele, umplele cu ce dorești, pune niște cașcaval deasupra, dă-le la cuptor și gustarea este gata.

12. Pizza picantă cu struguri și șuncă

Pizza este iubită de toți. Orice alegere ai face, vei fi apreciată pentru ceea ce ai servit. Totuși, ca să impresionezi, îți propunem să faci o pizza cu struguri și șuncă. E un gust mai puțin obișnuit, dar foarte delicios.

Sursa