Cel mai important cuvânt în viața unei femei

Untitled

Cum credeți care e cel mai important cuvânt în viaţă? Poate credeți că e:

DRAGOSTEA?

Știu multe persoane care trăiesc fără dragoste. Ei pur și simplu sublimează acest sentiment pe altceva, devenind astfel lideri de succes, scriitori, regizori sau artiști. Doar la prima vedere se pare că viața fără iubire este imposibilă. Nu, nu. Toți exagerează când îi aduc merite, îi oferă un preț prea mare. Fără iubire, poți trăi. Fără apă însă, nu.

AUTOREALIZAREA?

Un cuvânt minunat, dar prea mare. Sub autorealizare poţi masca orice: de la lene, până la agresiune. Autorealizarea face omul fericit? Probabil că da, însă nu în totalitate.

COPIII?

Copiii – sunt fericire. De acord. Însă nu pentru toţi. Cunosc multe cupluri fără copii, care sunt absolut fericite. De fapt, este un anacronism de a declara în zilele noastre, că singura funcție a femeii este de a naște copii. Suntem capabile la mult mai multe lucruri, nu doar să naștem copii. Însă fiecare din noi are valorile sale, aşa că vom lăsa discuţia pe altă dată. Ne vom opri la faptul că copiii sunt ceva grozav, însă aici mă refer la alt cuvânt.

MUNCA?

Sincer compătimesc oamenii care cred că munca e cel mai important cuvânt în viaţă. Cariera? Probabil e importantă. Însă nu e un scop în sine. Ea nu ne face fericiți.  Vreau să spun la nivel global. Cariera nu mișcă umanitatea. Cariera poate aduce bucurie și satisfacție unei singure persoane. Însă, nu influențează asupra celorlalți.

Sigur nu ai ghicit, este vorba de ALEGERE.

Cred că acest cuvânt e cel mai important în viaţa noastră şi iată de ce:

1. Alegerea niciodată nu te lasă să renunți

Întotdeauna știți că aveți o alegere. În orice situație, chiar şi în cea mai grea şi fără sens, întotdeauna puteţi face o alegere. Puteți renunța sau puteți lupta. Este o alegere categorică, însă este. Viaţa întotdeauna ne oferă opțiuni cum să ne mișcăm înainte.

2. Alegerea întotdeauna îţi oferă şansa de a-ţi dori mai mult.

Alegerea stimulează. Este cea mai bună motivație. De exemplu, aţi venit într-o cafenea şi aveţi bani doar pentru un capucino sau latte, însă priviți în meniu şi vă apare dorința de șampanie rece cu stridii. La moment nu aveți bani pentru ele. Însă imaginea este deja vizualizată. Vă veți gândi la stridii cu şampanie şi veţi încerca să câștigați pentru ele. Mulțumește-i alegerii că există. Alegerea extinde oportunitățile.

3. Alegerea ne învață să purtăm răspundere

Probabil acesta este cel mai important lucru. Noi facem o alegere, este decizia noastră fermă. Pe oamenii maturi îi distinge conștientizarea şi responsabilitatea. Şi capacitatea de a lua decizii, care se datorează alegerii. Prietena mea s-a căsătorit, ea şi-a făcut alegerea, ea poartă răspundere pentru decizia ei – deci alţi bărbați nu mai există. Este un lucru matur. Pentru aceasta se respectă.

4. Alegerea face viaţa plină de sens.

Creierul lucrează în mod constant. Mereu analizăm ce să alegem, ce decizie să luăm, ce consecinţe vor fi după alegere, voi fi oare fericită, îmi va aduce oare beneficii. Fiţi de acord, acest lucru este mai bun decât să stai ca o legumă şi accepți totul de-a gata. Prin acest lucru viața este atât de interesantă, noi însuși strângând fiecare piesă din puzzle. Şi în dependenţă de alegerea pe care am făcut-o în acest moment, depinde ziua de mâine.

5. Alegerea face viaţa noastră diversă

Imaginați-vă viaţa fără alegere. În fiecare dimineață beți cafeaua. Ceai? Nu, n-am auzit. Fierbând cafeaua , opăriţi cerealele. Croissant cu ciocolată? Ce este asta? Mergeți la muncă pe unul şi acelaşi drum. Pentru că nu aveți o altă alegere. Mai mult decât atât, nu veți putea schimba munca, cât de mult nu v-ar plăcea. Pentru că nu aveți o altă alegere. Înțelegeți? Viaţa fără alegere este imposibilă.

6. Alegerea poate schimba viaţa

Întotdeauna puteți alege – să rămâneți cu o persoană sau să plecați de lângă ea, să renunțați la muncă şi să plecați într-o călătorie sau să rămâneți pentru a continua să vă construiți cariera. Toate aceste sarcini le poate rezolva doar alegerea.

Posibilitatea de a alege ne face diferiți. Doar datorită alegerii, ne manifestăm individualitatea. Doar datorită ei, suntem diferiți. Şi acest lucru e important.

„ALEGEREA” – este mai mai important cuvânt în viaţă. Pentru că întotdeauna ne oferă speranță. Chiar dacă sunteți într-o situație de impas, întotdeauna aveți o alegere. Întotdeauna există cel puţin 2 opțiuni cum să ieșiți din ea.  Vă imaginați viaţa fără alegere? Eu nu. Fără iubire- imi imaginez, fără copii – da. Chiar şi fără sex, probabil îmi imaginez. Fără alegere -nu. Este dificil fără ea. Este imposibil.

În cele din urmă aveţi alegerea să nu fiţi de acord cu mine. Să închideți această pagină şi să mergeți la plimbare. Aceasta e alegerea voastră. Şi pentru aceasta vă prețuiesc.

Dacă v-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!