Cei mai cunoscuți pantofi din lume: 6 branduri istorice

Dacă am aduna toate bancurile care s-au făcut despre pantofi, am aduna un volum destul de gros. Bărbații sunt cei care fac de cele mai multe ori glume la acest subiect, și sunt sceptici față de ideea că o pereche de pantofi poate să coste mii de euro.

15742[1]

Paradoxal, dar asta este realitatea. Pantofii care golesc buzunarele femeilor și le completează colecție, sunt creați în mare parte de bărbați.

Dacă povestea Cenușăresei care și-a organizat nunta cu ajutorul unui pantofior nu ți se pare o exagerare artistică, îți vom da câteva indicii despre cum să-ți alegi cei mai frumoși pantofi, care dacă nu-ți vor schimba viața, cel puțini o vor face mai plăcute.
CHRISTIAN LOUBOUTIN

15742[1]

Modelul clasic al acestor pantofi, Pigalle, a fost numită așa de Christian în cinstea unui cartier din Paris. Acești pantofi sunt considerați cei mai râvniți din lume.

 MANOLO BLAHNIK

15743[1]

”Într-o pereche de pantofi potrivită vrei să dansezi, să trăiești și să te miști! Dacă te simți altfel, aruncă pantofii fără niciun regret”, consideră Manolo Blanik și îl credem pe cuvânt. Designerul de 73 de ani, de 40 de ani crează încălțăminte nu doar pentru brandul său, ci și pentru multe case de modă cunoscute.

CHANEL

15744[1]

Balerinii cu toc inventați de Coco Chanel au o mulțime de calități: în primul rând partea neagră din față micșorează vizual piciorul, iar culoarea bej lungește piciorul.

JIMMY CHOO

15745[1]

Cunoscutul designer s-a născut într-o familie de cizmari, de asta prima pereche de pantofi a creat-o la 11 ani. El și-a deschis propria afacere arendând clădirea veche a spitalului din Londra, unde treptat a adunat toate cele necesare pentru crearea unei perechi de pantofi.

 MIU MIU

15746[1]

Brandul a fost creat în anul 1993. Miu Miu se orientează pe femeile de până la 30 ani, care preferă să experimenteze cu hainele, nu vor să poarte lucruri clasice și le place să combine lucruri care aparent nu se combină.

 ROGER VIVIER

15747[1]

Cei mai cunoscuți pantofi cu cataramă au fost creați la mijlocul secolului trecut și au înfrumusețat picioarele tuturor fashionistelor.

A doua oară, brandul s-a născut în anul 2002.