Când vei găsi curajul să-l lași, vei înțelege, că doar tu te țineai de el…

Știu, cât e de greu să-l lași pe cel în care ai investit atât de mult timp, efort şi emoții.

76b5dbccd3640663c205061b233158ef

Cu siguranță ai o persoană, fără de care nu-ţi poți imagina viaţa. Deseori, este cel pe care îl ridici pe piedestal, cel care a devenit un obicei de care nu mai poți scăpa, doar din simplu motiv că tu însăși l-ai creat.

De obicei tu începi totul –  corespondenta, întâlnirile… Tu depui 80% de efort, gândindu-te că 20% ale lui merită. Şi cu timpul  poate va ieşi ceva, însă în rezultat vei fi dezamăgită că doar tu ai depus efort, că l-ai înălțat pe cel care nu merita.

Știu, cât de greu e să-l laşi pe cel în care ai investit atât de mult timp, efort şi emoții. Însă uneori oamenii, fără de care nu poţi trăi – sunt acei fără de care trebuie să trăiești.

Imaginează-ţi cum ar fi să trăiești fără el o săptămână, o lună… Dacă nu vei face nimic, oare îţi va telefona primul? Va observa oare absenta ta?

Nu cred. Deoarece tu îl prețuiești mai mult, decât el pe tine.

Însă, ţi se pare că nu-l vei putea lăsa, deoarece această persoană este deja un obicei. Te-ai convins singură, că ai nevoile de el, că nu vei putea trăi fără el.

Şi poate că ai avut deja în trecut zile şi săptămâni fără el. Apoi însă ai cedat. Un singur mesaj şi gata. Astfel de oameni sunt ca un obicei prost sau chiar o dependenţă.

Dacă vei înceta să depui atât de mult efort, dacă nu-l vei telefona, nu-i vei trimite mesaje măcar odată, dacă îl vei lăsa, vei înțelege că, doar tu te țineai de el în tot acest timp, iar el de tine, nu.

Imaginează-ţi că cazi şi te ţii de mâna lui. Apoi îi dai drumul. Şi cazi, pentru că el nu te-a ținut…

Vă îndemn să excludeți din viața voastră, astfel de persoane și să vă agățați doar de cei care se ţin de voi şi nu vă vor da drumul, când veți cădea.

Apreciații pe cei care nu vă dau drumul. Care merg în întâmpinare şi se țin de voi la fel de strâns, cum şi voi de ei.

Oamenii care vor să fie prezenți în viaţa voastră, vor fi. Vor fi, fără să depui efort.

Când vei învăța să te eliberezi de oamenii nepotriviți, în viaţa ta va fi loc pentru cei ce merită, şi ei vor apărea neapărat. Iar despre ceilalți vei înțelege, că au plecat demult-demult, doar că nu doreai să accepți acestă realitate.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!