Când femeia oferă prea mult, întotdeauna obține prea puţin…

obida-1

Atunci când omul are o durere de dinți, îi este greu să fie drăguț şi tandru cu cei din jur – la fel e şi cu resentimentele femeilor. Chiar dacă îşi iubeşte partenerul în continuare, supărarea o împiedică să-l aprecieze pe măsură. În loc să se bucure de grija pe care i-o oferă bărbatul, femeia tinde să se concentreze pe cât de mult face ea şi cât de puţin face el.

Când femeia are resentimente,  nu se poate impune să simtă iubire. Nu se poate comporta ca o persoană care iubește, pentru că inima ei rămâne închisă. Când inima femeii e închisă, ea începe a număra punctele acumulate şi de obicei bărbatul este cel care pierde. Dacă ea pentru faptele sale bune obține 60 de puncte, iar el pentru ale lui 20, atunci femeia obține un nou calcul: 40-0. În acest moment i se pare cu adevărat, că el nu face nimic pentru ea. Acesta este simptomul resentimentului.

Cu timpul resentimentele se pot transforma în supărare cronică. La această etapă femeia consideră în mod eronat, că s-a căsătorit cu persoana nepotrivită şi se gândește la divorţ. Nu există îndoieli această femeie nu obține ceea de ce ar avea nevoie într-o căsătorie, însă acest lucru nu semnifică că ea nu ar putea obţine necesarul.  Şi ceealaltă persoană la fel, nu îi va oferi ceea de ce are ea nevoie.

Tot ce obții dintr-o relație, depinde nu atât de partener, cât de atitudinea ta faţă de el.

Femeile care se gândesc la divorţ, cel mai des se plâng: „Eu mereu ofer, ofer, ofer şi nu obțin nimic din ce am nevoie”. Pentru rezolvarea acestei probleme trebuie de înțeles ce sunt resentimentele. În acest caz femeia nu ar trebui să-şi lase soțul şi să repete aceeași schemă cu altă persoană, ci ar putea să învețe să ofere în alt mod. Doar aşa femeia va înceta să mai ofere, cu speranța că partenerul o va răsplăti la fel.

Dacă femeia e copleșită de sentimentul de supărare, atunci e timpul să facă ceva pentru ea.

Când femeia oferă prea mult, întotdeauna obține prea puţin.

În acest  caz femeia ar trebui în sfârșit să nu să se mai sacrifice pentru el, ci să facă ceea ce îi place ei. Decât să aștepte ca partenerul să o facă fericită şi să se simtă obligată să-i satisfacă toate necesitățile, ea va începe să-şi ofere singură cele necesare.

Să-i oferi partenerului tot ce ai, iar apoi să aștepți ca el să-ţi satisfacă în totalitate necesitățile – este o tendință greșită. Varianta optimală – să faci ceea ce ai nevoie tu, şi să încerci să obții suportul emoţianal necesar – şi doar după aceasta vei putea sincer să oferi dragoste partenerului şi copiilor, fără să aștepți ceva în schimb. Astfel de relații îți aduc mai multe satisfacții.

Autor John Gray, „Soluția Marte si Venus pentru dietă și exercițiu ” 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!