Bijuteriile lui Sheikha Moza

Ce bijuterii poartă Sheika Moza?

Sheikha Moza a devenit de-a lungul timpului un fashion-icon, presa internațională urmărește cu meticulozitate stilul ei vestimentar. Ea este a doua din cele 3 soții a emirului qatarian Hamad bin Khalifa Al Thani și mama a 7 copii. Din anul 2013 țara este condusă de către fiul său Tamim bin Hamad Al Thani.

Sheikha Moza a demonstrat lumii întregi că o femeie din lumea sa poate arăta elegant și frumos fără a purta paranja și hijab. Ea apare mereu cu capul acoperit și fuste lungi, arătând totodată foarte rafinat și modern.

Sheikha Moza este una din 100 cele mai influente femei din lume, stilul sau vestimentar făcând parte din succesele sale.

La vârsta sa de 60 de ani are o siluetă de invidiat, ea știind foarte bine cum să se pună în valoare. Cu toate ca a trecut prin 7 sarcini, Sheikha arata excepțional și ar puatea da lecții de stil multor persoane publice.

Sheikha Moza poate fi vazută purtînd haine haute cauture (Chanel, Dior, Armani, Valentino) dar și rochii tradiționale musulmane, în ambele cazuri întruchipînd adevarata feminitate.

Bujetul nelimitat, alocat garderopei, permite achiziționarea celor mai exclusive bijuterii care fac parte din coleția Sheikha Moza.

1. Rochiile

Pentru recepții oficiale și ieșiri în lume, Sheikha alege rochii într-o singură nuanță. Toate având lungime maximă și zona decolteului fiind acoperită.  Lungimea mânicilor mereu va fi mai jos de cot. De asemenea în garderobă persistă fuste-pantaloni.

Silueta doamnei este de invidiat, având o talie de viespe, o evidențiază cu ajutorul centurilor bogat ornamentate cu pietre prețiose.

Centrura-colier în formă de șarpe are o istorie interesantă. 

Este o bijuterie din colecția Bulgari. Colierul a fost deținut de marea Diana Vreeland, redactor-șef al revistei Vogue. Coleirul era expus într-un magazin de bijuterii, dar nu era de vânzare. Mozei i-a fot refurată cererea de cumpărare a colierului. Însă în urma insistenței ei proprietarul magazinul a vândut colierul.

2. Turbanele elegante 

Conform tradițiilor orientale, Sheikha Moza în public apare mereu cu capul acoperit. Cel mai des întâlnit accesoriu la ea fiind turbanul.

Turban decorat cu broșe duble – Cartier

3. Bijuterii

Sheikha Moza are un gust remarcabil în materie de bijuterii, care se asociază perfect cu stilul ei. Statutul îi permite să poarte diamante cu orice ținuta, creând un port rafinat și elegant. Bijuteriile deținute de ea sunt niște capodopere valoroase în lumea giuvaieră.

4. Cerceii

Cerceii mereu se asociază cu ținuta purtată, fiind incredibil de eleganți.

5.Inelele

Sheikha Moza poartă de obicei inele cu pietre mari, fiecare din ele fiind unice.

6. Broșe

Broșele sunt folosite pentru a completa ținutele monotone, ca stil și culoare ele sunt foarte diferite.

7. Coliere și pandative 

Dacă Sheikha Moza alege bijuteriile pentru ocaziile formale, în stilul de zi cu zi preferă perlele. Colierul poate avea un singur fir de perle sau mai multe. Orice bijuterie din zona decolteului arată fabulos.

Costul colecției sale rămâne un mister. Ea este un admirator înrăit a casei de bijuterii Cartier și nu regretă banii pentru a cumpăra bijuteriile care i-au plăcut.

În 1998 aceasta casă de bijuterii și-a sarbatorit aniversarea – 150 ani. În cinstea acestui eveniment a fost scos la vânzare un colierul Eternity din platină, fiind decorat cu smaralde de culoare verde. În 2010, colierul a fost purtat de Moza, dar într-o formă modificată, smaraldele fiind înlocuite cu diamante.

Cina din Guildhall, Londra. Moza poarta o creație J. Mendel Couture și colierul Eternity, Cartier. 2010

Sheikha Moza deține o colecție impresionantă de bijuterii Cartier. Îi plac metalele albe precum aurul alb și platina.

O brățară deținutăde ea a costat 7 milioane de dolari, fiind procurată la o licitație din Londra. Brățara a fost scoasă în vânzare de către Wallis Simpson, care era soția lui Edward VIII. Aceasta femeie remarcabilă își va complecta colecție. Banii sunt doar niște hârtii în schimb bijuteriile cresc în valoare în fiecare an. Așa deci ea face o investiție grozavă pentru familia sa. Și frumos și util.