Armonia în familie: 6 superstiții pe care toți membrii familiei ar trebui să le cunoască

Nu degeaba casa se compară cu o cetate, din moment ce  aici oamenii petrec cel mai mult timp, se odihnesc, se relaxează, și comunică cu cei dragi. Dar chiar și așa, uneori în propriul tău apartament simți disconfort și dorința de a evada de acolo. Problema este că oamenii își uită rădăcinile, precum și semnele care au fost dovedite de-a lungul anilor dar își au originea în antichitate. Astăzi vom vorbi despre 5 superstiții care bantuie omenirea, și fac ca mebrii familiei să uite de armonie atunci cand le încalcă.

Care sunt superstițiile legate de casă și familie?

1. Când faceți curățenie în apartament, nu puteți mătura înspre ușa de la intrare.

Astfel, gazda scoate literalmente murdăria din colibă: familia va fi bântuită de neînțelegeri, resentimente, certuri, lipsă de încredere și înțelegere, furie sau invidie.

2. Spălați podeaua numai dacă toți membrii familiei sunt acasă. Desigur, în condiții moderne, acest lucru este incomod și, uneori problematic, dar înțelepciunea populară spune: dacă cineva este absent, gazda îi va „încețoșa traseul”, adică nu va putea să-și găsească drumul în viață.

3. O furculiță sau o lingură căzută – un oaspete nepoftit. Dacă nu vrei să comunici cu nimeni, trebuie să ridici lucrul căzut de pe podea și să bati de trei ori în masă fără să spui un cuvânt.

4. Asigurați-vă că aveți sare și cretă sfințite. Ambele obiecte sunt foarte temute de spiritele necurate.

Nu degeaba, pe vremuri, desenau cercuri de protecție cu cretă sau stropeau sare pe  persoana  suspectată de obsesie duhurilor rele.

5. Apa de Bobotează și lumânările Sretensky sunt un atribut indispensabil al casei credincioșilor.

Sunt folosite pentru a proteja spațiile și oamenii, și nu numai de sărbătorile de Bobotează și a  Lumânări.

6. Este bine să ții animalele în casă: recunosc perfect poltergeiștii și alte entități.

Dacă ceva rău se petrece în apartament, pisica va șuiera la el sau chiar va fugi cu totul din casă. Câinele va începe să scâncească și să latre, și nu în mod abstract, ci privind într-un anumit colț sau cameră.