Apa de toaletă, de colonie sau de parfum: cum să alegi exact ceea ce ai nevoie

Recunoaște că ți s-a întâmplat și ție. Intri în parfumerie și după câteva zeci de benzi de testare a parfumurilor, o înghițitură de cafea, un milion de îndoieli și griji, ai ales totuși aroma care ți-a plăcut cel mai mult.

S-ar părea că totul s-a rezolvat, dar aici apare o altă dilemă: în ce concentrare ar trebui să cumperi acest parfum?

Parfumul, apa de toaletă, apa de parfum, apa de colonie… Diferența nu se rezumă doar la preț. Parfumierul și creatoarea primului brand rusesc a parfumeriei selective, Maria Borisova, ne spune despre diferența dintre tipurile de parfumuri și care sunt avantajele fiecăruia dintre ele.

Apa de colonie (Eau De Cologne)

Apa de colonie este cel mai „ușor” tip de parfumerie, deoarece conținutul componentei active din acesta este de numai 3-8%. Concentrația substanțelor aromatice din ea nu este foarte mare, prin urmare, apa de colonie nu au o rezistență înaltă – aroma va tine între 1 și 2 ore.

În zilele noastre, apa de colonie a devenit un atribut al parfumurilor predominant masculine, deși în trecut, se produceau parfumuri, cu astfel de concentrare, și pentru doamne.

Apa de toaletă (Eau De Toilete)

Apa de toaletă este cel mai frecvent tip de parfumerie, concentrația substanțelor aromatice în care este de la 8 la 12%. Popularitatea apei de toaletă este ușor de explicat: aroma parfumului va ține de la 3 până la 6 ore.

Este posibil să schimbi foarte ușor aroma zilnică cu cea de seară. În plus, concentrația a apei de toaletă îți permite să transformi aroma prea puternică, în una mai fină.

Apa de parfum (Eau de Parfum)

Apa de parfum este al doilea cel mai popular tip de parfum. Concentrația substanțelor aromatice variază între 15-20%, iar durata acesteia e mai mult de 6 ore.

Parfumerii numesc apa de parfum un parfum de zi, dar poate fi folosită ca opțiune de seară. De aceea, apa parfumată e întotdeauna mai scumpă decât apa de toaletă.

Parfumul (Parfum sau Perfume)

Și, în sfârșit, parfumul care este cel mai persistent tip de parfumerie și cel mai scump. Conținutul de substanțe aromatice variază între 20 și 30%.

Aroma parfumului sunt resimțite într-o măsură mai mare, care ulterior se așează pe piele. Parfumurile sunt recomandate pentru utilizare în cantități foarte mici sau pentru ocazii speciale.

Loțiune parfumată pentru corp

Produsele parfumate pentru îngrijirea corpului sunt produse cosmetice formate din aroma de bază a parfumului. Conținutul componentei aromate din astfel de produse este minim – nu mai mult de 1%.

Nu este posibilă păstrarea aromei doar cu ajutorul unui produs parfumat, dar efectul mirosurilor stratificatoare crește semnificativ durabilitatea aromei principale.