Ai grijă la tunsoare pe care o alegi! 5 recomandări pentru coafarea și îngrijirea corectă a părului subțire

Parul subtire fara volum este o problema cu care se confrunta multe femei. Nu ar trebui să fii supărat din cauza asta, trebuie doar să evaluezi în mod sensibil starea șuvițelor și să organizezi îngrijirea adecvată. În plus, este important să alegeți corect o tunsoare și să vă coafați părul, ținând cont de caracteristicile acestora. Aceste sfaturi vă vor ajuta să creați un plus de volum și un păr excepțional pe care il va invidia multe femei.

1. Află tipul de scalp pe care îl ai!

Multe probleme nu depind de tipul de păr, ci de tipul de scalp. Pielea grasă nu poate fi lăsată fără o îngrijire specială. Excesul de sebum face părul mai greu, făcându-l să pară mai puțin voluminos și mai neîngrijit. Include produse speciale în îngrijirea ta – șampoane care reglează producția de sebum pentru a da un nou volum și aspect părului!

2. Trebuie să știm tot ce ține de calitatea părului pe care le avem

Un alt punct important este calitatea părului, deoarece de multe ori șuvițele nu sunt doar subțiri, ci și deteriorate și lipsite de viață. Dacă vedeți că capetele sunt despicate sau casante, trebuie imediat să le ingrijiți și reparați. Căutați produse cu o formulă care repară firele deteriorate la capete, dar nu le îngreunează. Studiați cu atenție compoziția, dacă conține siliconi sau proteine, atunci acestea întăresc părul, deși nu pentru mult timp, dar sunt totuși substanțe utile. Este bine atunci când compoziția conține bonders, sau plexuri care pot reda structura părului  din interior. Datorită lor, firele devin mai puternice, mai dense și  arată mai sănătos.

3. Densitatea – principalul criteriu atunci când alegeți o tunsoare

femeile cu păr gros nu ar trebui să opteze pentru tunsori cu elemente multistratificate. Dacă densitatea este medie, straturile vor fi un plus grozav. Vizual, o astfel de tunsoare va face coafura mai aerisită, mai voluminoasă și mai ușoară. Aveți grijă la stratificare dacă aveți fire rare. Este mai bine pentru să apelați la opțiuni cu o tăietură strânsă. Deci vizual părul va deveni mai voluminos.

4.Stilizare competentă

Un alt detaliu care asigura succesul styling-ului este alegerea corecta a produselor de styling. Mousse-ul face firele foarte grele, așa că ar trebui să il refuzați. O varietate de spray-uri de loțiune și alte produse de texturare pot fi considerate mijloace optime. Aplicați produse de styling numai pe șuvițele curățate, care sunt și  uscate cu un prosop. După aplicarea produsului, nu uscați în mod special părul, lăsați-l să se usuce în mod natural. Dacă vă grăbiți, puteți folosi un uscător de păr. Pentru a crește textura și pentru a face firele mai ondulate, strângerea șuvițelor într-un pumn va ajuta. Lăsați pieptene deoparte, nu este necesar să îl folosiți în procedură. Puteți folosi instrumente de coafare termică – styler, clește sau ondulator.  Renunțați la buclele puternice strânse, neglijența pare mult mai voluminoasă.

5. Folosiți lipsa volumului și densității în avantajul vostru

Părul subțire este, de asemenea, o problemă pentru femeile a căror muncă este direct legată de aspectul lor.  Prin urmare modelele cu șuvițe subțiri folosesc un stil neted pe care părul gros nu îl poate crea. Încearcă, dacă ți se potrivesc o astfel de coafură: despărțire netedă pe păr neted. Nu te grabi la extensii de par, mai ales ca aceasta procedura nu mai este relevanta în prezent. Încercați mai întâi aceste instrucțiuni simple. Suntem siguri că o să fii încintată de rezultat.