8 trucuri simple care îți vor face silueta mai subțire

Nu este necesar să pui accent pe talie sau să porți tocuri înalte – doar însușește câteva trucuri.

Chiar și cele mai la modă și mai scumpe haine te pot dezavantaja dacă nu ții cont de proporții. Rochia de marcă te face să arăți grasă, iar cizmele pe care tocmai le-ai cumpărat ți-au scurtat vizual picioarele. Geanta arăta atât de frumos pe manechin, dar în combinație cu tine și-a pierdut aspectul. Vezi mai jos cum să devii vizual mai înaltă, mai suplă și mai tânără cu ajutorul hainelor – s-a dovedit a fi foarte simplu.

Linii verticale

Pentru a deveni mai zveltă și mai înaltă, trebuie să creezi o verticală în imagine – cu ajutorul hainelor, culorilor și accesoriilor. Cel mai simplu instrument în această chestiune va fi o linie verticală sau diagonalele care vin spre interior. O dungă orizontală, dimpotrivă, va adăuga volum suplimentar. Un decolteu în V va crea, de asemenea, o verticalitate suplimentară, va arăta deosebit de bine fetelor cu o figură în triunghi inversat: umerii vor părea mai fragili și mai feminini, mai poți adăuga un lanț de dimensiuni medii – va spori efectul.

Haine alungite

Îți propunem să subțiezi vizual imaginea cu un strat superior alungit – un cardigan, cămașă sau palton. Este important ca stratul superior să fie descheiat. Stratul superior nu trebuie să fie niciodată strâns.

Pentru a obține un efect și mai mare de armonie, un strat interior monocrom (de jos) va ajuta: îmbracă, de exemplu, blugi drepți albaștri cu talie înaltă, un tricou albastru (nu neapărat de aceeași culoare, dar apropiat de ton) și , deasupra, o jachetă alungită, cardigan sau cămașă neagră sau bej.

Monocrom

Pentru a obține un efect și mai mare de armonie, un strat interior monocrom (de jos) va ajuta: îmbracă, de exemplu, blugi drepți albaștri cu talie înaltă, un tricou albastru (nu neapărat de aceeași culoare, dar apropiat de ton) și , deasupra, o jachetă alungită, cardigan sau cămașă neagră sau bej.

Poți crea cu ușurință o verticală cu ajutorul culorii, principalul lucru este să te apreciezi în prealabil cu tipul tău de nuanță pentru a nu arăta obosită, bolnavă și mai în vârstă decât ești. Un aspect monocrom cu culoarea potrivită va arăta scump și elegant, va adăuga statut, vei arăta mai fresh și mai tânără.

Încălțăminte

Nu uita de pantofi. Tocul are dreptul la existență, dar este unul stabil. Alege pantofi care să se potrivească cu partea de jos – dresuri, pantaloni, fustă. De exemplu, dacă porți pantaloni lejeri și pantofi de culoare închisă, vei arăta mai scundă datorită faptului că silueta este tăiată. Dacă dorești să arăți mai înaltă nu ar trebui să combini mai multe culori într-o singură ținută.

Decor și croială

Elementele de croială în haine ne ajută, de asemenea, să creăm o verticală – acestea sunt săgeți pe pantaloni, cusături verticale de contrast pe haine, nasturi pe o bluză sau un fermoar. Abundența de volane, strasuri și decoruri de modă veche îți vor îmbătrâni aspectul. Atenție la o imprimare în zona de sus – uneori este mai bine să optezi pentru culori simple, dar pure și nobile. Țesăturile mate subțiri, strălucitoare, dimpotrivă, adaugă volum.

Accesorii

Nu uita de bijuterii – coliere alungite, lanțuri, cercei (dar nu prea masivi) întind silueta. Lanțurile combinate de aur și argint sunt încă la modă – arată neobișnuit, dar modern. Atunci când alegi un accesoriu, ia în considerare: pe o fată voluminoasă, bijuteriile subțiri și elegante se vor pierde, iar tu vei arăta și mai mare. Nici o geantă mică nu va adăuga farmec.

Nuanță

Știm cu toții că culoarea închisă se presupune că adaugă vârsta, în timp ce culoarea deschisă reîmprospătează și scade câțiva ani. Această regulă este adevărată, dar nu pentru toată lumea: amintește-ți că este important să-ți cunoști tipul de culoare.