7 remedii naturale ca să ai sprâncene perfecte

Sprâncenele late, dese și arcuite continuă să fie la modă deja de mai mult timp. Din păcate, nu orice femeie are norocul să se bucure de astfel de sprâncene în mod natural.

Secretul sprâncenelor frumoase constă în ceea ca să fie cât mai naturale, fără să apelezi prea mult la machierea lor sau chiar la tatuare. Ele sunt cele care îți pun privirea în evidență, făcând-o mai pătrunzătoare.

Din păcate, factorii externi precum soarele arzător sau substanțele toxice contribuie la căderea firelor de păr și se întâmplă ca altele noi să nu mai crească. Astfel, te poți trezi cu sprâncene practic invizibile sau fără terminație.

Există produse naturale care te pot ajuta să-ți refaci sprâncenele, iată care sunt ele:

1.Aloea

Conținutul frunzei de aloe este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru fortificarea părului. Cu ajutorul acesteea, sprâncenele vor deveni într-un mod rapid mai dese, mai evidențiate și mai lucioase.

Aloea conține mulți antioxidanți, previne căderea firișoarelor de păr, hidratează și hrănește pielea ce stă la baza sprâncenelor.

Ceea ce trebuie să faci e să aplici zilnic gelul de aloe pe sprâncene ( se poate și pe gene) și să lași peste noapte.

2.Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este bogat în acizi grași, vitamina E și minerale de neînlocuit care stimulează creșterea firelor de sprâncene și gene. Îl poți aplica zilnic, la fel înainte de culcare, masând mai întâi câteva minute.

3.Laptele de migdale

Ca și uleiul de cocos, laptele de migdale este bogat în acizi grași, vitamina E și chiar antioxidanți. Aceste componente contribuie la conferirea volumului și la îngroșarea firelor de păr. De asemenea, grăbesc și creșterea. Poți aplica laptele cu ajutorul unor discuri de vată pe care să le pui pe ochi timp de 3 minute, apoi să mergi la culcare fără a spăla fața. Fă procedura în fiecare zi.

4. Usturoiul

Ca și celelalte remedii, usturoiul are proprietăți miraculoase. Îți poate face sprâncenele dese și frumoase dacă îl vei folosi regulat. Ceea ce trebuie să faci, e să mărunțești un cățel de usturoi și să-l aplici pe sprâncene ( atenție să nu dai în ochi, o să-i irite foarte tare). Lasă masca pentru 30 de minute, apoi spală cu apă. Fă procedura de cel puțin 3 ori pe săptămână.

5.Uleiul de rozmarin

Are un efect protector foarte bun și mai este și un stimulent al creșterii foarte eficient. Astfel, uleiul de rozmarin previne căderea părului și ajută la apariția firelor noi.

Ia o periuță de la un rimel vechi, înmoaie-o în ulei de rozmarin și periază sprâncenele și genele timp de 5 minute. Apoi lasă uleiul să se absoarbă bine în piele. Poți folosi acest remediu de 2 ori pe săptămână.

6.Uleiul de ricin

După substanțele nutritive se aseamănă foarte mult cu uleiul de cocos și laptele de migdale, respectiv, având și un efect asemănător de prevenire a căderii părului și de stimulare a creșterii unor fire noi.

Cu ajutorul unui disc de vată sau a unei periuțe aplică uleiul de ricin pe sprâncene și lasă-l să acționeze peste noapte.

7.Vitamina E

Uleiul de vitamina E este bogat în antioxidanți și are proprietăți nutritive foarte bune. Ia o capsulă, stoarce conțintul din ea și aplică-l cu degetul pe sprâncene. Lasă să acționeze peste noapte.

Se recomandă să nu amesteci diferite uleiuri, din cele enumerate mai sus, pentru a evita unele reacții alergice.

Sursa