7 motive pentru care merită sa dormi dezbrăcată!

1-39

Pentru a ne mentine sanatosi si intr-o forma buna, avem nevoie de 8 ore de somn pe noapte. Dar de ce avem nevoie pentru a incetini procesul de imbatrinire? Sa dormim in pielea goala!

Afla mai jos 7 motive pentru care merita sa dormi in pielea goala.

1.Mentii greutatea in limitele normale

Cercetatorii spun ca in timpul somnului fara haine, organismul este capabil de a „reseta” producerea hormonilor care faciliteaza pierderea in greutate. Plus ca se vor arde calorii suplimenentare pentru cresterea temperaturii organismului, ca doar iti este frig.

2.Relaxare mai eficienta

Pentru cei care traiesc intr-un mediu constant de stres, avem un sfat – dati hainele jos! O zi incarcata iti va face somnul agitat. Dar pentru a scapa pe cit posibil de stres, dormi dezbracat. Studiile arata ca cei care dorm goi sunt mai calmi si relaxati.

3.Dormi mai bine noaptea

Organismul nostru este programat sa scada temperatura corpului in tipul somnului, iar acest proces raspunde de linistea si calitatea somnului nostru. O pijama groasa plus o plapuma calduroasa, va face sa-ti fie prea cald iar organismului ii va greu sa controleze si regleze temperatura. Asa ca, cel mai potrivit ar fi sa dormi in pielea goala.

4.Reduce nivelului de cortizol (hormonul stresului)

Ajutind organismul sa-si gaseasca temperatura potrivita pentru dormit, acesta va reduce nivelul cortizolului din organism. Deci eliminam stresul care duce la depunerea grasimilor pe coapse si abdomen. Organismul cind este in situatii de stres incepe sa acumuleze rezereve de grasimi pentru zile negre.

Atentie! Cortizolul poate afecta si:
scaderea imunitatii
glucoza in singe
oboseala glandelor suprarenale
hipertensiunea arteriala
linistea somnului
cresterea colesterolului
glanda tiroida.

5.Somnul de frumusete

Acest termen „somnul de frumusete” nu in zadar a fost pentru o lunga perioada de timp in lexiconul celebritatilor si bloggerilor de frumusete. Daca temperatura aerului in dormitor nu depaseste 21°C, atunci organismul produce mai multi hormoni pentru somn si crestere. Si cel mai important, mentine organismul intr-o stare perfecta de functionare, si mentine finetea pielii.

De asemenea ajuta si la:
reglarea tuturor functiilor organismului
sporeste mineralizarea oaselor
imbunatateste sinteza proteinelor
stimuleaza cresterea si refacerea tuturor organelor interne
imbunatateste starea ficatului
intareste sistemul imunitar
imbunatateste circulatia singelui.

6.Imbunatateste circulatia singelui

Dezbracindu-te gol imbunatatesti circulatia singelui. Elasticul de la pijama si lenjeria de corp nu fac de cit sa incetineze circulatia singelui. Si chiar daca hainele tale pentru somn sunt destul de comode, oricum organismul simte prezenta lor, iar acest lucru afecteaza circulatia singelui.

7.Imbunatateste calitatea vietii sexuale

Sa dormi in pielea goala, reprezinta de asemenea si oportunitati noi pentru momente romantice in dormitor. Simplul fapt ca dormi gol te face sa fii mai atragator. Atingerea de pielea goala ii trezaste partenerului noi stari de spirit erotic. Plus creste productia hormonului oxiticina, responsabil pentru starea de fericire si confort.