7 exerciții care să-ți asigure spațiul estetic între șolduri

Se spune că picioarele bine antrenate trebuie să aibă 3 „spații luminate” între ele: unul în zona gleznelor, altul mai jos de genunchi și încă unul între șolduri. Al treilea spațiu este cel mai greu de obținut, încât nici dietele, nici antrenamentele intensive nu fac față, dacă nu sunt orientate exact spre problemă.

Noi am reușit să găsim cele mai indicate exerciții care să te ajute să obții picioarele ideale pe care ți le dorești.

1.Săritură+ așezare cu picioarele depărtate

Stai drept, picioarele împreună, mânile la brâu. Prin săritură, depărtează picioarele cât mai larg și execută o așezare. Atât picioarele, cât și genunchii trebuie să fie desfăcuți la 45 de grade. Ai grijă spatele să fie drept, iar bazinul coborât și orientat în spate. Odată cu săriturile, ridică mânile și unește palmele. Fă 20-30 de repetări.

2.Căderea laterală pe un picior

Stai drept, picioarele împreună, mânile la brâu. Ridică piciorul drept pe vârf și lasă-ți greutatea corpului pe cel stâng, mânile ridică-le în față. Pășește lateral cu piciorul drept și așază-te. Prin avânt, treci în aceeași poziție pe piciorul stâng. Repetă de 15-20 pentru fiecare picior.

3.Căderea laterală pe un picior cu ajutorul mingii de fitness

Pune piciorul stâng pe mingea de fitness. Așază-te ușor, menținând piciorul pe minge și ținându-ți echilibrul. Apoi ridică-te la fel de încet, trăgând mingea la loc. Fă 15-20 de repetări pentru fiecare picior.

4.Aruncarea mingii

Culcă-te pe spate. Întinde mânile în sus. Apucă mingea între picioare și ridică-le paralel cu mânile. Depărtează picioarele și lasă mingea să cadă prinzând-o cu mânile. Apoi aruncă mingea și prinde-o cu picioarele. Repetă exercițiul de 20-30 de ori.

5.Unirea picioarelor la înălțimea mingii

Stai culcată pe partea stângă. Piciorul drept pune-l pe minge, cel stâng înaintea mingii. Ridică și coboară piciorul stâng, călcâiul fiind orientat în sus. Fă câte 15 repetări pentru fiecare picior.

6.Ridicarea alternantă a picioarelor

Șezând culcată pe o parte, ridică mai întâi un picior și apoi al doilea. La fel procedează și la coborâre. Repetă exercițiul de 15 ori la fiecare parte.

7. Tonifierea șoldurilor

Stând culcată pe o parte, ridică picioarele în sus, poziționându-le cu tălpile lipite. În această poziție, trage genunchii spre corp, străduindu-te să pui în funcțiune doar mușchii șoldurilor. Fă câte 15 repetări pe fiecare parte.

Sursa