7 bijuterii pe care le porți greșit. Cum să nu arăți ridicol?

Din păcate, un pas greșit în alegerea unui accesoriu – și toate eforturile de a aranja corect imaginea se pot pierde. Vorbim despre cele mai frecvente greșeli în purtarea bijuteriilor și accesoriilor, care arată ridicol și doar vorbesc despre prost gust.

Bijuterii în nuanța hainelor

În niciun caz nu trebuie să porți bijuterii în același ton cu hainele. Adică, nu este deloc necesar să cumperi chihlimbar pentru o geantă roșie, să porți rubine sub o beretă roșie și safire – doar cu o rochie sau o bluză albastră. Această abordare este cel puțin plictisitoare, cel mult, depășită.

Dar jocul contrastelor sau al detaliilor de accent este încă binevenit. Și într-o prezentare abilă, sunt puternice pentru a crea o imagine fresh și elegantă.

Bijuterii off-topic

Concentrează-te pe stilul general al imaginii. De exemplu, un lanț mare de aur nu este potrivit pentru imaginea unei nimfe romantice, dar o brățară sau un colier ușor în culori pastelate – din acvamarin sau perle – este destul de bine.

Cerceii masivi cu cerc nu vor decora o doamnă de afaceri la o întâlnire importantă, iar o brățară scumpă pe încheietura ei va fi cu siguranță de prisos într-un club de fitness, pe plajă sau pe pârtia de schi.

Seturi de bijuterii

Arată ridicol, plus că adaugă automat ani și fac imaginea mai grea. Din anumite motive, imediat apar asocieri cu bijuterii de familie, cutii de catifea și miros de naftalină.

Prea mult sclipici

Purtarea de bijuterii mari atrăgătoare cu haine strălucitoare, de asemenea, nu se merită. Aceasta înseamnă că o rochie cu paiete sau strasuri nu are nevoie de diamante. Deloc. Chiar dacă sunt „cele mai bune prietene ale fetelor”. Chiar dacă există dorința de a-și arăta prezența. Și chiar dacă vrei cu adevărat. Păstrează-le pentru altă ocazie.

Multe pietre

Pietrele multicolore nu sunt foarte prietenoase unele cu altele. Mai degrabă, sunt prieteni, dar nu pot garanta rezultatul. De aceea arată ieftin și fără gust împreună. Se poate face o excepție pentru perle, diamante și zirconiu.

Lanț după decolteului

Un lanț strict în funcție de mărimea decolteului unei rochii sau bluze numai este relevant. Lasă-l să atârne liber de gât și să capete orice formă haotică. Într-o lume în care domnește minimalismul și asimetria, o astfel de prezentare este top.

Mai multe inele mari pe o mână

Regula de stil spune: ar trebui să existe doar un accent pe mână. Acest lucru este valabil mai ales pentru un inel mare cu o piatră masivă. Dar a-l umbri cu mai multe subțiri nu este interzis.

Dar nu uita că este mai bine ca fetele tinere să poarte pietre transparente sau ușoare, deoarece opțiunile întunecate și saturate pot îmbătrâni.

Iată o astfel de etichetă pentru bijuterii. Cine ar fi crezut că și bijuteriile au propriile reguli!