6 reguli pe care să le urmezi, atunci când vrei să speli adidașii într-o mașină de spălat

Este posibil să aruncați pur și simplu adidașii preferați în mașina de spălat și ei să nu pățească nimic? Această întrebare și-o pune toată lumea. La urma urmei, e foarte convenabil din moment ce doar îi pui, apeși butonul și gata. Totuși dacă doriți să obțineți pantofi curați la final, și nu o pereche ponosită, trebuie să respectați anumite reguli.

Ce tipuri de încălțăminte pot fi spălate?

Cel mai bine este să folosiți spălarea automată numai dacă adidașii sunt din materiale textile. pentru pantofi de balet, adidași, și alte tipuri de pantofi din materiar puteți folosi praf de spălat sau gel obișnuit.

Dacă este vorba de pantofi din piele, atunci este nevoie de detergenți speciali aici. În plus, este imperativ să folosiți balsam de rufe și balsam de apă atunci când spălați orice tip de încălțăminte.

Reguli de spălare

Majoritatea producătorilor interzic în general spălarea pantofilor în mașina de spălat. Cu toate acestea, dacă respectați regulile, atunci puteți spăla în siguranță pantofii în modul automat.

1. Mai întâi trebuie să pregătiți corect pantofii. Spălați bine talpa de murdărie. Utilizați o perie pentru a curăța temeinic toate pietricelele mici și alte tipuri de murdărie. Acest lucru este valabil mai ales pentru încălțăintea sport.

2. Produsul nu trebuie deteriorat. Asigurați-vă că nu există zgârieturi adânci și cu atât mai mult încălțămintea nu trebuie ruptă. În caz contrar, pantofii se vor rupe până la capăt.

3. Șireturile și branțurile trebuie îndepărtate, iar niturile și clemelele trebuie sigilate cu bandă adezivă. Branțurile și șireturile se spală cel mai bine separat de pantofi. Spălați-le manual în apă cu săpun de rufe.

 

4. Nu trebuie să spălați mai mult de două perechi de pantofi odată. În caz contrar, pantofii pot deveni foarte șifonați sau vă veți deteriora mașina de spălat.

5. Modul de centrifugare nu ar trebui să fie deloc sau daca il activați, folositi cea mai mică viteză.

6. Temperatura de spălare nu trebuie să fie mai mare de 30 de grade. În acest caz, modul „Delicat” este potrivit. Unele mașini moderne au deja un mod special „Pentru pantofi”. Timpul de spălare nu trebuie să depășească 1 oră.

Uscați incălțările la aer curat sau la balcon. Puneți un ziar în pantofi și schimbați-l din când în când. Acest lucru va absorbi excesul de umiditate. În același timp, îndreptați-vă bine pantofii. Nu vă gândiți să plasați astfel de produse lângă calorifer pentru își pot pierde forma și sigur nu ai vrea să arunci încălțările preferate.