6 metode simple de a încânta pe oricine

37411[1]

Regula de aur pentru a face orice om să te placă este să-l determini să se placă pe el mai întâi. Cum să obții asta? Îți oferim gratuit 6 sfaturi care funcționează negreșit.

1. Greșește

Fă orice fel de greșeală și permite-i omului cu care comunici să te corecteze. Acest truc te va ajuta să atingi 3 scopuri:

  • îl vei determina să se simtă important
  • îl vei determina să fie mai liber în prezența ta
  • îi vei da senzația că poate să greșească și el.

2. Vorbește cu oamenii despre ei

Suntem prea preocupați de propria persoană și ne interesăm prea puțin de oamenii pe care îi întâlnim. Dar pentru a fi pe placul lor, trebuie să ne intereseze sincer soarta lor. Întreabă-i despre familia lor, copii, cere-le părerea, și fii sigur că mulțumirea îți va fi asigurată.

3. Fă complimente la persoana a treia

Uneori complimentele directe sună cam lingușitor. Mulți oameni nu sunt gata să le primească, sau simt un disconfort. În asemenea cazuri este mai bine să folosești complimentele făcute de la persoana a treia.

Poți spune: cineva mi-a spus că tu ești cel mai bun specialist în acest domeniu.

Nu e neapărat să faci doar complimente pentru calitățile profesionale, poți merge și pe cele personale.

4. Nu uita să-i compătimești

Fiecare om vrea să știe că cei din jur îl ascultă și îi împărtășesc emoțiile. Tot ce trebuie să faci este să-l convingi că îi împarți sentimentele.

5. Roagă-l să-ți facă o favoare

Dacă vrei să fii pe placul cuiva, nu trebuie să-i faci un serviciu, ci să-l rogi pe el să-ți facă un serviciu. Ai grijă însă să nu exagerezi.

6. Fă în așa fel ca omul să se laude singur.

Între complimente și lingușire este o linie foarte subțire, de aceea fă în așa fel ca omul de lângă tine să se laude singur.