5 trucuri ale specialiștilor cum să-ți crești rapid părul

După o iarnă lungă, corpul nostru se confruntă cu o lipsă de vitalitate – lipsa luminii solare, a legumelor și fructelor proaspete afectează organismul. Prin urmare, unghiile fragile, tonul tern al pielii și căderea părului. Vă împărtășim 5 sfaturi de la trichologi și frizeri despre cum să oprești căderea sezonieră a părului.

1. Minoxidil

Printre numeroasele medicamente pentru tratamentul alopeciei, Minoxidil ocupă un loc aparte. Această substanță are un efect vasodilatator activ, iar aplicarea ei pe scalp asigură un flux sanguin puternic către rădăcinile părului. Sângele hrănește tija cu substanțe utile, accelerează și întărește foliculii de păr – părul crește cu salturi.

Odele la Minoxidil sunt justificate, cu toate acestea, la fel ca multe medicamente, funcționează doar în timp ce este utilizat în mod activ. În plus, are o serie de efecte secundare de care este important să fii conștient. Înainte de a utiliza Minoxidil, recomandăm să consulți un medic și să studiezi cu atenție instrucțiunile produsului.

2. Scrub și masaj al scalpului

Specialiștii sunt convinși că nu există o modalitate mai eficientă și mai accesibilă de a reface părul decât masajul. Masează capul cu vârfurile degetelor, deplasându-te de la ceafă, tâmple și linia părului în frunte până la coroana capului. Te rugăm să reții că în timpul masajului, degetele ar trebui să miște ușor scalpul și nu doar să alunece peste el. Unghiile nu sunt folosite deloc.

O altă opțiune sunt scrub-urile. Este mai bine să alegi mijloace speciale. Dar dacă ești adepta rețetelor de casă, atunci îți recomandăm să faci un scrub cu sare, nu unul cu cafea. Acest lucru se datorează faptului că zațul de cafea este greu de spălat din păr și pătează șuvițele într-o nuanță maro.

3. Acid nicotinic

O modalitate mai bugetară, dar nu mai puțin eficientă de a întări rădăcinile părului și de a opri căderea părului este utilizarea acidului nicotinic.

Acidul nicotinic dilată și vasele de sânge și are toate aceleași efecte secundare ca și Minoxidil. În plus, oamenii au adesea o reacție alergică la aceasta, așa că este mai bine să faci un test alergic înainte de a aplica produsul pe scalp. Pentru a face acest lucru, este suficient să aplici o picătură de soluție pe suprafața interioară a antebrațului și să observi această zonă timp de câteva ore. Dacă nu există nicio reacție, poți trece la procedură.

4. Terapie cu minerale și vitamine

Înainte de a vorbi despre vitamine și minerale, este important să înțelegi că deficiența acestora la oamenii sănătoși este rară. Deficiența poate apărea la persoanele cu patologie gastrointestinală, boli sistemice și unele patologii genetice. Dacă nu există verifică nivelul vitaminelor D și B12, precum și al feritinei – aceasta va fi suficientă. Dacă acești parametri sunt normali, nu trebuie să bei suplimente. Este mai bine să cumpări îngrijire de calitate pentru acești bani.

5. Îngrijire profesională

Este timpul să recunoaștem că locul ouălor și al cepei este în frigider, nu pe capul nostru. Produsele cosmetice au făcut un pas înainte și nu mai este nevoie să pregătim măști de păr din produse alimentare. Este mai bine să ne concentrăm pe selecția produselor profesionale adecvate.

Poți câștiga singură războiul împotriva căderii părului, dar este mai bine să ai un aliat – un tricholog profesionist. Doar un medic poate găsi adevărata cauză a căderii părului și o poate elimina, dacă nu pentru totdeauna, atunci pentru o lungă perioadă de timp.