5 sfaturi de la stiliști – persoanele inteligente folosesc aceste detalii în ținute

Hainele potrivite sunt cheia succesului atunci când doriți să creați o impresie bună, de exemplu, chiar și la locul de muncă.
Majoritatea din noi ne gandim, atunci când ne alegem hainele, cât de bine arată acestea și cât de actuale sunt.
Însă atractivitatea nu este totul, noi mai exprimăm și alte informații, pe lângă haine, de exmplu – nivelul de inteligență.

,, Odată, am auzit de la un stilist zicând că unele detalii a ținutei reflectă competență sau sunt asociate cu un IQ înalt.”

Probabil, atunci când le folosim, automat suntem percepuți mai deștepți, poate așa și este, deoarece prima impresie despre om se formează-n 7 secunde.

Iată câteva detalii folosite-n ținute, care sunt conectate cu inteligența:

1. Gulerul

Acest detaliu mic îi va oferi ținute un aspect mai oficial, rochiile, cămășile sau sacourile cu guler inspiră un dress-code profesional.

Putem fi de acord cu stilistul, pentru că gulerul oferă iluzia de oficialitate și autoritate, probabil de asta și este asociat vivacitatea sporită.

2. Culorile neutre 

Culorile aprinse nu sunt acceptate pentru locul de muncă, ele sunt prea evidente la o ședință oficială etc., întrucât ținutele în culorile alb, negru, bej sau gri sunt asociate cu inteligența. Cu toții, probabil, știm că roșul reflectă temperamentul fiebinte, iar galbenul și nuanțele sale reprezintă stăriile de optimism ori energie, de aceea este indicat ca-n situațiile formale să optăm pentru neutralitate la acest subiect.

3. Umerii bufanți, înalți sau drepți

Hainele cu aceste tipuri de umeri redau siluetei o postură dreaptă și fermă, mereu veți arăta mai proaspăt, umerii accentuați sunt asociați deseori cu autocontrolul, influența și puterea de a lua decizii.

4. Pantofi din piele lăcuită

Pantofii stiletto din piele ar putea părea cei mai potriviți pentru domeniul profesional, însă stilistul ne recomandă alegerea pielei lăcuite, aceasta redă eleganță, autoritate și puterea de a influența.

5. Stilul clasic

Poate c-ar suna banal, însă fiecare femeie știe despre ce e vorba, uneori experimentarea și extravaganța reprezint un adevărat risc, dar acestea nu i se pot atribui unei fuste creion, unei cămăși albe și unui sacou elegant.