5 reguli importante pentru îngrijirea corectă a părului: totul despre spălare, uscare și pieptănare

Ne îngrijim în mod regulat părul și multe acțiuni au fost deja aduse la automatism. Dar, de fapt, chiar și în cele mai simple ritualuri de înfrumusețare există multe nuanțe, care pot influența direct calitatea părului tău! Aceste reguli simple pentru îngrijirea părului vă vor ajuta să vă păstrați frumusețea buclelor și să uitați pentru totdeauna de probleme.

Reguli de bază pentru îngrijirea părului

Poți să-ți speli părul în fiecare zi?

Mulți oameni cred că spălarea părului crește adesea protecția de mătreață. Dar, de fapt, principalul lucru este să ai grijă de starea scalpului căci el e responsabil de prevenirea problemelor. Pielea nu va învăța să rămână curată mai mult timp, Prin urmare, dacă simți nevoia să-ți speli părul în fiecare zi, te sfătuim să alegi o curățare blândă, care să nu perturbe echilibrul hidrolipidic al scalpului: șampoane micelare, fără sulfați, precum și produse cu o cantitate mare de hidratare. și ingrediente pentru calmarea pielii.

Ce ar trebui să fac dacă părul meu arată mai rău după spălare decât înainte?

Uneori se întâmplă! Mai ales pentru posesorii de păr  deteriorat. În acest caz, alegeți produse ale căror compoziții sunt bogate în proteine ​​și lipide. Și, bineînțeles, nu uitați de utilizarea măștilor și a balsamurilor înainte de coafare. În special, această regulă de îngrijire părului se aplică iarna.

Care ar trebui să fie temperatura apei?

Regulile de igienă pentru îngrijirea părului presupun alegerea temperaturii apei pentru spălare în funcție de tipul de piele. Pielea grasă nu trebuie spălată cu apă fierbinte, deoarece secreția de sebum crește: trebuie spălată cu apă caldă sau rece. Beneficiile apei cu gheață, despre care vorbeste unii bloggeri de frumusețe, nu au fost dovedite de nimeni. Prin urmare, nu ar trebui să te torturezi intenționat. Apa la temperatura camerei este cea mai potrivită.

 

Măștile pot fi folosite în fiecare zi?

În general, nu există contraindicații speciale pentru aceasta, dar se recomandă să faceți măști de 1-2 ori pe săptămână. Părul, chiar și grav deteriorat,  absoarbe mai mult timp componentele concentrate ale măștilor altfel decât reacționează la balsamuri. Prin urmare, desigur, trebuie să începeți de la starea părului și de la instrucțiunile de pe ambalaj, dar nimeni nu are nevoie de măști zilnice. Nici măcar regulile de îngrijire a părului după îndreptarea cu keratina  nu implică proceduri atât de intensive!

Parul umed poate fi periat?

Acest lucru este într-adevăr nedorit. Totuși pentru a face procesul de pieptănare a părului uscat mai plăcut utilizați produse speciale  care ușurează pieptănarea, întăresc părul și îl ajută să nu se rupă.

Este sigură folosirea unui uscător de păr?

Pentru mulți, urmarea regulilor de îngrijire a părului începe cu refuzul de a folosi un uscător de păr. De fapt, nu este chiar atât de înfricoșător! Urmăriți regimul de temperatură și nu uitați de agenții de protecție termică, atunci coafarea rapidă și uscarea părului nu vă va dăuna. Aerul cald vă permite să vă îndreptați părul și să eliminați încrețirea, aerul rece vă permite să vă lustruiți părul, deoarece le închide solzii.