Poți fi frumoasă și după 40: 5 reguli esențiale de stil, recomandate de specialiști

Unul din cele mai discutate subiecte între femei este vestimentația. Fiți de acord, de cele mai multe ori cînd mergi la o întilnire cu o persoană pe care nu ai mai vazut-o vreodată, prima imagine care o vezi este cea legată de stilul vestimentar. Nu e greu de loc să ai o ținută elegantă, potrivită situației, dacă urmărești câteva reguli de bază.

1. Asigurați-vă că respectați proporțiile corecte.

Un pulover lung în combinație cu o fustă scurtă sau pantaloni, nu este în avantajul femeii. Acest lucru se datorează faptului că proporțiile sunt încălcate. Ca efect este micșorarea vizuală a picioarelor și corpul devine disproporțional. În vestimentație trebuie respectată simetria. Atenție nu numai la lungimea hainelor, ci și la lungimea mâinecilor.

2. Culoarea este mai importantă decît imprimeurile

Nu ezitați să purtață haine viu colorate. Aceasta este o obțiune mult mai avantajoasă decât ținutele cu dungi sau flori. Îmbrăcămintea fără imprimeuri arată mult mai aristocratic. În poza de mai jos puteți vedea o transformare elegantă. Nuanța deshisă a părului se potrivește de minune femeilor de vărsta a doua.

Ce greșeli au fost eliminate la modificarea imaginii modelului? Printul nereușit al rochiei ascundea figura excelentă. Noua ținută evidențiază talia modelului, creând o imagine mult mai placută. Lungimea medie a fustei, pînă sub genunchi, se potrivește de minune modelului. Lungimea fustei se asociază cu vârsta femeii, cu cât mai scurtă cu atât mai tânără. De regula, femeile de vârsta a doua poartă în mod tradițional un guler, ceea ca adaugă o duzime de ani în plus. Înlocuirea lui este un avantaj.

În mod sigur, machiajul și tunsoarea sunt la fel de importante. Ca urmare a adordării corecte, avem schimbari esențiale în aspect.

3. Nu neglijați piesele clasice

Cheia unei garderobepe care să o îndrăgești mereu este să fie formată din cât mai multe piese clasice. Avanatjul pieselor clasice este combinația discretă dintre alb și negru, care va fi mereu in vogă.

Stilul clasic este întotdeauna o opține câștigătoare. O astfel de îmbrăcăminte oferă confort, libertate, ajută o femeie să arate elegant în orice situație. Se pune accent și pe detalii.

Chiar și hainele clasice trebuiesc ajustate dupa forma corpului. Dacă ai forma corpului – pară, poartă haine care să evidențieze umerii, evită panatalonii skinny și fustele creion. În cazul unui corp în formă de măr, poartă hainele care distrag atenția de la talie. Pentru silueta dreptunghiulară sunt recomandate centurile în zona taliei.

5. Stil unic de imagine 

În care cazuri, imaginea devine elegantă? Când ținuta conține piese unice și rafinate. Detaliile reprezintă personalitatea celui care le poartă.