5 poziții simple de yoga care te vor ajuta să devii suplă

Grăsimea de pe burtă apare deseori chiar și la oamenii slabi, și e destul de complicat să scapi de ea.

12742[1]

Yoga te poate ajuta să-ți recapeți abdomenul plat!

Grăsimea de pe abdomen poate conduce la diabet zaharat de gradul doi, la probleme cu inima, la cancer. De aceea e important să scapi de ea.

Yoga este o metodă foarte efectivă, iar acest lucru poate fi confirmat de oricine a practic măcar puțin acest sport. Sigur că numai cu exercițiile problema nu va dispare: exercițiile te vor ajuta să diminuezi vizual burta, dar 70% din succes depinde de alimentația corectă.

1. Poziția cobrei

Această poziție nu numai că te va ajuta să scapi de burtă, dar îți va întări mușchii abdomenului și a spatelui.
12743[1]

Poziția nu este recomandată persoanelor care au probleme cu stomacul, celor cu traume ale spatelui și nici femeilor însărcinate.

Culcă-te pe burtă, întinde picioarele și sprijină-te pe palme. Bărbia și degetele de la picioare trebuie să atingă podeaua. Respiră încet și ridică-ți corpul sprijinindu-te în mâini. Îndoaie spatele cât de mult poți. În dependență de comoditate menține poziția pentru 15-30 de secunde. Expirând încet, revino la poziția inițială. Repetă exercițiul de 5 ori, cu o scurtă pauză de 15 secunde.

 

2. Poziția cepei

Poziția întărește partea centrală a abdomenului. Pentru a obține rezultate bune, în timpul executării exercițiului încearcă să te întinzi fără grabă în față și în spate. Acest exercițiu îți va îmbunătăți digestia și te va face mai flexibilă.

12744[1]

Culcă-te pe burtă, strânge-ți genunchii, ridică gamba în sus, îndoaie-ți mâinile la spate și apucă-ți picioarele din exterior. Respiră, și încearcă maxim posibil să ridici bazinul. Capul trebuie să fie lăsat pe spate. Încearcă să menții poziția 15-30 de secunde și ai grijă la respirație.

3. Poziția bărcii

12745[1]

O poziție minunată pentru a scăpa de grăsimea de pe talie. În afară de asta, ea întărește și mușchii picioarelor. Culcă-te pe spate, întinde picioarele, pune mâinile alături de corp, cu palmele orientate în sus. Respiră și ridică încet picioarele, încercând să le menții drepte, fără a îndoi genunchii. Menține poziția cam 15 secunde și repet-o de vreo 5 ori.

4. Podețul

Podețul este una dintre cele mai simple poziții în yoga, dar foarte efectivă pentru arderea grăsimilor. Tonifică și întărește mușchii pieptului, mâinile, spatele și încheieturile.

12746[1]

Exercițiul este contraindicat pentru persoanele care au probleme cu spatele, plămânii și pentru cei cu tensiune. Așează-te în genunchi, pune mâinile în față. Dă picioarele în urmă și ridică-te pe vârfuri, sprijinindu-te în mâini. Respiră adânc, întinde-ți gâtul și privește înainte; spatele trebuie să fie drept, și trebuie să simți tensiune în zona abdomenului. Din cap până în picioare corpul tău trebuie să fie o linie dreaptă. Ține poziția de la 15 la 30 de secunde. Repetă exercițiul de 5 ori.

5. Poziția eliberării

În afară de faptul că poziția micșorează durerea de spate și întărește mușchii abdomenului și a coapselor, are și multe alte plusuri. Îmbunătățește activitatea intestinelor, regulează aciditatea și intensifică metabolismul.

12747[1]

Culcă-te pe spate, întinde picioarele, întinde mâinile paralel. Strânge picioarele, ține tălpile împreună. Respiră și adă-ți picioarele la piept. Rămâi așa 1-1,5 minute. Repetă exercițiul de 5 ori.

Îți recomandăm să execuți exercițiile dimineață. Pentru un rezultat mai bun, repetă exercițiul de 3 ori pe săptămână.