5 moduri de a folosi amidonul de porumb în loc de produse cosmetice

Un pachet de amidon de porumb aduna praf în dulapul din bucătărie de mult timp? Este timpul să-l muți pe masa de toaletă – această pudră naturală blândă poate înlocui cu ușurință 5 produse de înfrumusețare!

Amidonul natural de porumb este folosit nu numai în bucătărie pentru prepararea sosurilor și budincilor, ci și în medicină: este baza pentru multe pulberi, unguente și paste pentru tratarea bolilor de piele. Cu puțină ingeniozitate, amidonul poate fi ingredientul tău secret de frumusețe – această pudră blândă este absorbantă și plină de vitamine și minerale care stimulează frumusețea.

1. Șampon uscat

Nu ai timp să-ți speli părul? În astfel de cazuri, șamponul uscat va ajuta, dar acest produs scump poate fi înlocuit cu ușurință amidonul de porumb: pulberea sa fină absoarbe perfect sebumul și adaugă volum părului. Aplică amidonul cu o pensulă mare de machiaj de-a lungul liniei și despărțirii părului, masați ușor și îndepărtați excesul de pudră cu un pieptene.

2. Pudră matifiantă

Amidonul de porumb comestibil poate înlocui pudra de față în caz de urgență – doar aplică pe zona T cu o perie. Textura delicată și mătăsoasă a amidonului va netezi porii și va preveni apariția strălucirii uleioase pe tot parcursul zilei.

3. Peeling moale

Pudra blândă de porumb va fi un înlocuitor pentru peelingul moale: aplică pudră pe mâinile umede și masează fața cu mișcări circulare. Mineralele din amidon vor aduce beneficii pielii: o hrănesc și o fac mai elastică.

4. Deodorant

Dacă eviți substanțele chimice din deodorantele tradiționale, amidonul de porumb te poate ajuta să te simți fresh după duș. Aplică pudra în mână și aplică pe corp: axile, picioare, piept și spate. Proprietățile absorbante ale amidonului vor ajuta pielea să rămână uscată chiar și în căldura verii.

5. Efect mat

Cu ajutorul amidonului, poți crea un efect mat trendy pe unghii sau buze.  Aplică oja transparentă pe hârtie cerată și amestecă cu o mână de amidon de porumb. Aplică un strat de top mat peste manichiura finită.

Transformă un ruj lucios într-unul mat pudrăndu-ți buzele vopsite cu un strat subțire de amidon de porumb. Această tehnică va ajuta la prelungirea durabilității machiajului.