5 Măști eficiente pentru activarea creșterii părului! Ingredientele se găsesc în bucătăria ta!

Părul sănătos și puternic este podoaba care aduce farmec fiecărei femei, ceea ce nu putem spune despre firele despicate și lipsite de viață. Părul necesită atenție și îngrijire, dar ce rezultat!

În acest articol vei afla cum să-ți îngrijești corect podoaba capilară, fără proceduri costisitoare și vizite extenuante la saloanele de frumusețe. Pentru început, trebuie să afli din ce motiv părul tău se subțiază.

De ce părul a devenit atât de subțire?

Există mai multe motive care pot provoca asemenea consecințe:

-Îți decolorezi prea des părul, iar acest lucru se face folosind reactivi de calitate proastă.

-Contactul frecvent al părului cu suprafețe calde: coafarea cu ajutorul uscătorului, îndreptarea cu placa, ondularea permanentă.

-Produsele de îngrijire a părului selectate incorect. Posibil că nu ai cumpărat produse proaste, doar nepotrivite pentru tipul tău de păr sau incompatibile între ele.

-Tulburările de sănătate și stresul – cauza directă a deteriorării părului.

-Expunerea părului la temperaturi uscate și scăzute.

-Alimentația incorectă, diete stricte. Modul în care te alimentezi este deosebit de important. În niciun caz nu vei obține un aspect frumos al părului, dacă organismul nu primește elementele necesare cu o alimentație adecvată.

Cum să faci ca foliculii de păr să funcționeze și să te bucuri de un păr mai dens?

Pentru a activa munca foliculilor de păr este necesar să îți faci măști speciale pentru păr. Toate acestea se pot face chiar acasă. Pentru un efect mai mare, trebuie să îți înfășori capul cu o peliculă și un prosop. Iată cele mai bune măști pentru păr:

Măști cu piper roșu sau pudră de muștar pentru a îmbunătăți creșterea părului și a-l face mai dens

Două dintre cele mai populare metode. Cred, că mulți știu despre modul în care ardeiul roșu și muștarul acționează asupra foliculilor de păr: provoacă o ușoară iritație, activând astfel creșterea părului.

Masca cu muștar:

Se iau 2 gălbenușuri de ou, o ceașcă de iaurt cu un conținut scăzut de grăsimi, se adaugă o lingură de pudră de muștar. Se amestecă totul, apoi se aplică doar la rădăcină și foarte puțin pe lungimea părului. Se înfășoară capul cu o peliculă, apoi cu un prosop. Se lasă pentru 1 oră să acționeze.

Se clătește mai întâi cu apă caldă, apoi se aplică șampon. După care, ar fi bine să clătești părul cu un decoct de salvie sau scoarță de stejar.

Masca cu piper roșu:

Se amestecă 50 ml de ulei de ricin cu jumătate de linguriță de piper roșu (praf) și se aplică pe scalp. Se lasă pentru cel mult 20 de minute!

Măști pentru părul subțire și rar

Pentru ca părul tău să devină mai dens ai nevoie de un masaj al scalpului, utilizând diferite uleiuri calde. Doar 10 – 15 minute de câteva ori pe săptămână și foarte curând rezultatul va fi vizibil.

Poți folosi ulei de ricin, de brusture, de migdale, de nuci de pin sau chiar ulei de măsline. O opțiune excelentă pentru întărirea părului este să adaugi în aceste uleiuri puțin suc de lămâie.

Măști pentru păr pe bază de iaurt și drojdie

Masca cu iaurt:

Se ia 1 ceașcă de iaurt cu un conținut scăzut de grăsimi, 1 linguriță de cacao, 1 ou. Se amestecă și se aplică pe scalp. Se lasă pentru aproximativ 1 oră. Datorită proteinei din lapte, părul capătă un aspect viu, devine strălucitor și elastic.

Masca cu drojdie:

Se ia o ceașcă cu lapte încălzit, 1 linguriță de drojdie uscată, 1 lingură de miere. Se amestecă și se lasă la un loc cald pentru o jumătate de oră, timp în care drojdia începe să acționeze, adică face spumă. Se aplică pe rădăcini și pe toată lungimea părului. Se lasă nu mai mult de 45 de minute.

Masca se spală cu ajutorul unui decoct de urzică (sau rozmarin) amestecat cu 1 lingură de oțet de mere. După care, se spală părul în mod obișnuit cu șampon.

Folosește astfel de măști de câteva ori pe săptămână și, crede-mă, rezultatul nu se va lăsa mult așteptat!