5 alimente care te îmbătrânesc prematur! Exclude-le din meniul TĂU zilnic!

b7068d31cd

Vei arăta mai tânără, dace vei exclude din meniul tău zilnic aceste 5 produse:

1. Acizii grași nesaturați

b476c5139e

Cea mai mare cantitate de acizi graşi nesaturaţi se găseşte în cartofii pai, pop-corn, prăjituri, chips-uri, biscuiți, margarină şi torturi. Consumul lor excesiv duce la obezitate şi boli de inimă. Cercetătorii afirmă că acizii grași nesaturați duc la procese inflamatorii în organism. Îmbătrânirea e considerată o stare inflamatorie cronică, de acea oamenii care consumă produse cu conținut ridicat de acizi grași nesaturați, arată cu mult mai în vârstă decât semenii lor.

2. Siropul de glucoză – fructoză  

a883d46f69

Acest sirop este un înlocuitor ieftin al zahărului şi se găsește în dulciurile din comerț, băuturile carbogazoase şi conserve. El îmbunătățește gustul mâncării şi-i prelungește durata de păstrare. Consumul excesiv poate duce la insuficienţă cardiacă şi boli de ficat, deasemenea provoacă caria, iar cercetătorii afirmă că acest sirop grăbește procesul de îmbătrânire.

3. SArea

0e99c2333b

Sarea –  reţine apa în organism, fiind una din cauzele hipertoniei şi îmbătrânirii premature. Înlocuiți sarea cu verdeață şi condimente, iar carnea stropiți-o cu zeamă de lămâie.

4. Carnea procesată

59c9bc95a2

Salamul, şunca, baconul şi altele – conţin conservanți care provoacă probleme ale pielii şi procese inflamatorii în organism. În rezultat el încetează să mai producă – proteine vitale, iar insuficienţa de colagen duce la îmbătrânirea pielii, ea devine palidă, îşi pierde elasticitatea.

5. ALCOOLUL

fb9f3f2f51

Ficatul care prelucrează alcoolul nu întotdeauna se isprăvește cu aceasta misiune. Cantitatea neprelucrată de alcool cu timpul se manifestă pe piele sub formă de acnee, dermatite sau riduri.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!