4 sfaturi detaliate despre cum să alegi fusta creion potrivită pentru fiecare tip de figură

O fusta creion este unul dintre elementele universale ale garderobei pe care ar trebui sa o aibă fiecare fată. Cu toate acestea, nu toate fetele îndrăznesc să aleagă acest model, deoarece se tem că fusta le va evidenția doar deficiențele. Am decis să analizăm în detaliu cum să alegem o fustă creion pentru fiecare tip de figură.

Tipul de figură „Măr”

Acest tip de siluetă se caracterizează printr-o talie ușoară, picioare subțiri și șolduri. Prin urmare, ar trebui să alegi o fustă cu talie înaltă, astfel încât să o poți reduce vizual. Dar dacă nu-ți place cum arată, atunci poți purta o bluză sau un pulover. Recomandarea noastră este ca fusta să fie moderat lejeră pentru a evidenția talia, făcând-o mai definită.

Fusta perfectă

– talie înaltă;
– țesătură densă (denim, piele, jacquard);
– culoare închisă clasică (vin roșu, albastru închis, negru, gri);
– țesăturile cu motive sunt permise, deoarece pot distrage atenția de la topul greu.

Tipul de figură „Pară”

Ai acest tip de figură dacă ai șoldurile late și în același timp umerii subțiri și o talie definită. O fustă creion cu o croială dreaptă îți va permite să subliniezi toate avantajele siluetei tale. Cu toate acestea, multe celebrități cu acest tip de corp subliniază cu mândrie această diferență între șolduri și umeri purtând fuste strâmte.

Fusta perfectă

– croială dreaptă, poți folosi o curea lată;
– țesătură densă, fără elemente suplimentare și motive strălucitoare pe laterale;
– câțiva centimetri sub genunchi (mini și midi ar putea crește vizual șoldurile);
– tonuri deschise, culori monocrome (verde măsliniu, culoarea laptelui, gri, negru).

Tipul de figură „Triunghi inversat”

Acest tip de siluetă se caracterizează prin umerii largi și șoldurile înguste (și cel mai adesea fese plate). După cum probabil ai înțeles deja, trebuie să adaugi volum la partea inferioară, adică șolduri. Poți face acest lucru cu o fustă creion alegând culori strălucitoare care să atragă atenția asupra corpului inferior.

Fusta perfectă

– talie înaltă;
– diverse nuanțe de alb, dungi orizontale, culori și modele luminoase, culoare metalică;
– dacă alegi culori închise, atunci va trebui să evidențiezi talia (sacou, corset sau bluză).

Tipul de figură „Dreptunghi”

Acest tip de figură este diferit prin faptul că nu are formele pronunțate și curbele inerente formelor feminine. Șoldurile și umerii sunt în aceeași linie, șoldurile sunt destul de înguste, iar picioarele sunt zvelte. Într-o oarecare măsură, este asemănător cu figura modelului, deoarece are fesele plate și o talie neexprimată. Fusta potrivită te poate face să arăți mai feminină.

Fusta perfectă

– ușor îngustată;
– să nu fie foarte scurtă sau lungă, adică lungimea medie;
– din material dens;
– fără centură.