În 3 secunde: 10 trucuri de machiaj care îți vor schimba viața

Orice femeie știe cât e de prețios timpul petrecut dimineața în fața oglinzii. Chiar dacă poate îți face plăcere să te machiezi, ai vrea totuși să faci acest lucru cât mai rapid posibil.

În acest articol, îți vom dezvălui micile secrete ale machiorilor care îți vor schimba radical rutina de înfrumusețare.

1.Aplică fardul de obraz pe pleoape

Dacă ai timp limitat pentru pregătire și ai la îndemână doar un rimel și un fard de obraz, nu ezita să-l folosești și pentru pleoape. Nuanța de piersic sau zmeură, aplicată ușor și în zona ochilor îți vor face privirea mai expresivă și mai deschisă, ascunzând foarte ușor oboseala.

2.Înmoaie creionul de ochi cu ajutorul brichetei

Procedează astfel de fiecare dată când folosești creionul negru pentru contur, mai ales când vrei să-l retușezi impecabil. Este suficient să ții vârful creionului câteva secunde la foc pentru a face linii perfecte.

3.Burete + ulei

Dacă ai un ten foarte uscat, aplicarea fondului de ten poate fi o problemă. Din fericire, o poți rezolva dacă la aplicare vei folosi un burete special. Doar că înainte trebuie să-l înmoi într-un ulei pentru față ( poate fi utilizat și cel de cocos). Astfel, vei avea o suprafață a tenului netedă și perfect uniformizată.

4.Folosește creionul anticearcăn și pentru nas

Atunci când îți maschezi cearcănele, ia în considerare și unele zone ale nasului: la marginile laterale ale nărilor și pe linia nasului. În aceste zone, de obicei pielea este de un pic altă nuanță, iar acest creion îi va da machiajului tău tentă profesionistă.

5.Lac de păr în loc de ceară pentru sprâncene

Dacă vrei ca sprâncenele tale să fie perfect aranjate, nu este neaparat să-ți cumperi ceară sau gel special. Este suficient să ai o periuță specială pentru ele și să le piepteni imediat după ce ai stropit cu un pic de lac de păr.

6.Utilizează 2 fonduri de ten

Nu este vorba de 2 nuanțe diferite, ci de 2 consistențe diferite. Deci, e obligatoriu să fie ambele de aceeași nuanță doar că unul să aibă capacități mai mari de corectare, iar altul să fie mai ușor. Astfel, zonele care necesită acoperire mai bună, precum cea din jurul buzelor, vor fi date cu fondul de ten consistent, iar celelalte zone cu cel mai fluid. Așa vei obține un machiaj care arată foarte natural.

7.Improvizează-ți un ruj hidratant acasă

Rujurile mate sunt acum în vogă, dar și cele mai scumpe dintre ele usucă pielea buzelor. Dacă vrei să eviți acest lucru, dar și să economisești ceva bani, fă-ți un asemenea ruj chiar pe buze. Aplică mai întâi un balsam, iar apoi cu ajutorul unei pensule aplică fard de obraz pe ele. Astfel, buzele tale rujate vor fi gata!

8.Folosește buretele pentru coc ca să-ți cureți pensulele

Dacă folosești multe nuanțe când îți realizezi machiajul ochilor, dar nu ai prea multe pensule, le poți curăți foarte rapid, frecându-le de buretele pentru coc.

9.Crema de protecție solară în locul bazei de machiaj

Dacă ai o cremă antisolară nu mai ai nevoie să-ți procuri o bază de machiaj. Un efect asemănător, dar poate și mai bun îl are această cremă, care îți rămâne cu siguranță după vacanță. Aceasta conține o substanță care oferă pielii o luminozitate naturală. Nu este exclus, că dupa folosirea ei să nu mai dorești să aplici și fondul de ten.

10.Creionul bej – bază pentru orice

Ca să nu cumperi prea multe produse în plus, precum este baza pentru fardul de pleoape sau pentru ruj, ia-ți mai bine un creion de buze cu o nuanță de bej deschis. Astfel, îl vei putea folosi ca bază atât pentru ochi, cât și pentru buze, produsele destinate acestor zone se vor aplica mult mai bine și vor ține mai mult timp.

Sursa