20 idei elegante despre Cum să asortăm corect geanta şi pantofii!

Daca geanta si pantofii nu sunt in armonie una cu alta, atunci se poate ruina si cea mai frumoasa rochie. Iar pentru a nu ajunge in asfel de situatii, noi va prezentam mai jos citeva reguli si idei cum sa asortezi corect pantofii si geanta.

1.Culoarea
Asortarea gentii si a pantofilor de aceeasi culoare este permis numai in set monocromatic si la crearea unui ansamblu in stil retro. Pentru a combina accesoriile dupa culoare, unul trebuie sa fie monocrom iar celalalt multicolor. Intotdeauna puteti alege o culoare sin accesoriul mmonocrom si sa o repetati in al doilea accesoriu. Dupa cum se vede la prima imagine, culoarea roz a pantofilor este una din cele trei culori de pe geanta. Si invers, geanta este in una din culorile de pe sandale. Nu este necesar ca culorile sa coincida mereu. Puteti utiliza culori din aceeasi gama, sau culori ce se completeaza reciproc. Unul din accesorii poate fi accentul primar, sau ambele accesorii pot accentua culorile reciproc intr-o maniera avantajoasa.

2 3 4 5 6

2.Conforg figurilor
Se priveste frumos duetul atunci cind un accesoriu are imprimeu pe el iar celalalt este monocrom. Desenele de pe geanta si pantofi pot fi diferite, dar trebuie pastrata aceeasi gama de culori. Foarte bine se potriveste un accesoriu cu imprimeu cu figuri geometrice iar altul cu imprimeu floral. Dar puteti folosi acelasi imprimeu si pentru geanta si pentru pantofi.

7 8 9 10

3.Textura
In ceea ce priveste textura, iarasi exista o regula ce trebuie sa domine un accesoriu. Foarte bine se combina geanta din lac si pantofii din piele intoarsa sau piele intoarsa, si invers. Tesutul si articolele din paie sau materiale textile se combina foarte bine cu orice altceva diferit de materialul sau. Gentile sau pantofii din cauciuc se combina foarte bine bine cu pielea intoarsa si textile. Si accesoriile metalice se combina foarte bine cu pielea intoarsa.

11 12 13

4.Decorul
De multe ori designerii adauga un decor bogat sau decor cu volum. Accesoriul utilizat intr-o pereche cu elemente complexe, trebuie sa fie extrem de laconic. De asemenea puteti alege pantofii si geanta cu aceeasi idee comuna, dar tehnica decorativa sa nu se repete intru totul. In a treia imagine, mingea de aur de la balerini se combina cu bulinile de pe geanta. Iar sandalele in spiritul constructivismului de la a patra pereche, se combina cu modelul geometric al gentii.

14 15 16

5.Designul
Una dintre cele mai simple si mai usor de de respectat reguli este combinarea accesoriilor dupa design. Se combina armonios geanta si pantofii cu forme rotunjite, si invers, geanta cu forme rigide se va combina perfect cu liniile clare ale pantofilor.

17 18 19 20

Sursa