20 de sfaturi de la stiliști, pentru un machiaj de nota 10!

2016-08-03_21.44.04

Machiajul – este un lucru serios, ce necesită o abordare foarte atentă. Fiecare domnișoară experimentează mult, înainte de a-și găsi tipul de machiaj ce i se potrivește după aspect. Un rol important îl au forma feței şi a nasului, culoarea şi lungimea părului, forma şi culoarea ochilor, vârsta şi modul de viaţă etc. Dacă încă eşti în căutarea imaginii perfecte, ține cont de câteva reguli de bază recomandate de stiliști, care te vor scoate întotdeauna din încurcătură.

⇒N1⇐

Machiajul  începe cu aplicarea fondului de ten, potrivit tipului de ten. Pentru ca acesta să arate cât mai natural, alegeți acea nuanță care coincide cu nuanța naturală a pielii.

Cum alegeți fondul de ten: testați nuanța pe partea opusă a palmei, însă acest lucru nu e suficient. Alegând nuanța, aplicați o cantitate mică pe linia bărbiei. După 1 minută, când fondul de ten se va încălzi până la temperatura corpului, vă veți da seama dacă coincide cu nuanța naturală a pielii dvs.

e9e3dba599a3449eae7b8f4751241267

⇒N2⇐

Dacă nu sunteți sigură că nuanța aleasă vi se potrivește, nu ezitați s-o alegeți pe cea mai deschisă – ea va oferi pielii strălucire.

⇒N3⇐

Pentru a scăpa de efectul unui chip obosit, maschează cercurile de sub ochi cu ajutorul unui anticearcăn, puţin mai deschis decât nuanța pielii. Nuanța roz  va ascunde umbrele întunecate, iar cea aurie va oferi luminozitate.

0xKLohSvcag

⇒N4⇐

Nuanța pudrei trebuie să corespundă nuanței naturale a tenului, sau să fie cu un ton mai deschisă. Pentru sezonul de vară alegeți pudra cu un ton mai închis, pentru a obține efectul de ten bronzat.

kak-vybrat-pudru-810x426

⇒N5⇐

Cu cât aveți tenul mai închis, cu atât folosiți un fard de obraz de nuanță mai închisă.

⇐N6⇒

Cel mai comod e să utilizați 2 nuanțe de fard de obraz. O nuanță mai închisă, pentru a evidenția forma feței, şi alta mai deschisă, pentru a oferi tenului un aspect odihnit.

762

⇒N7⇒

Când treceți la machiajul ochilor, țineți minte regulile de aur ale stiliștilor: fardurile de nuanțe deschise măresc vizual şi evidențiază ochii, cele închise- micșorează şi întunecă.

⇐N8⇒

Utilizați concomitent 2-3 nuanțe din aceeași gamă de culori: cele luminoase se aplică sub sprânceană, medii – pe toată pleoapa şi închise – de la mijloc spre partea exterioară a pleoapei.

dM6-zrnn4YI

⇐N9⇒

Pentru a accentua linia pleoapei şi a oferi volum genelor, utilizați un creion pentru ochi. Culoarea creionului combinați-o cu fardurile.

⇐N10⇒

O alegere ideală pentru machiajul genelor este rimelul negru cu efect de volum.

⇐N11⇒

Dacă ați decis să utilizați un rimel colorat, atunci acesta ar trebui să contrasteze cu culoarea ochilor. Rimelul maro se potrivește pentru ochi albaștri şi gri, rimelul albastru şi gri – pentru ochi căprui şi verzi.

oIkK7BmLYDo

⇐N12⇒

Buzele, vopsite cu ruj – sunt cel mai luminos accent pe fată.

⇐N13⇒

Vom începe cu creionul contur pentru buze, care are menirea de a evidenția forma buzelor şi a preveni răspândirea rujului. Culoarea lui se alege după culoarea rujului – este un truc clasic.

FQDPcXhQ_Qg

⇐N14⇒

Abordarea modernă – selectați creionul contur cu o nuanță mai deschisa decât cea a rujului sau alegeți un creion transparent pentru buze. Creionul de contur în machiajul modern este utilizat atunci când se aplică un ruj luminos. În cazul în care rujul are nuanțe pastel, folosiți creion contur incolor. Funcția principală a unui creion contur este de a evita răspândirea rujului.

⇐N15⇒

Pentru comoditate aplicați rujul luminos cu pensula. Apoi tapați buzele vopsite cu un șervețel de hârtie, pentru a înlătura excesul de ruj. Pentru a fixa rujul, pudrați buzele şi aplicați al doilea strat de ruj. Astfel aceasta se va menține mai mult timp.

75b41a6703a599686c032836bcf5bbda

⇐N16⇒

Alegeți nuanțe de ruj care vi se potrivesc, chiar şi atunci când nu sunteți machiată.

⇐N17⇒

Un ruj luminos necesită un machiaj mai puţin evidențiat al ochilor, şi invers când scoți în evidenţă ochii, optează pentru o culoare mai pastelată a buzelor.

cFFZTaysP98

⇐N18⇒

Culoarea rujului trebuie să se potrivească cu culoarea machiajului ochilor.

eUpsPsYO_Jw

⇐N19⇒

Luciul de buze poate fi aplicat peste ruj sau nemijlocit pe buze. Pentru a evita amestecarea culorilor rujului şi luciului, aplicați luciu transparent.

⇐N20⇒

Pentru a da volum buzelor, aplicați 2 picături de luciu pe buza de sus şi o picătură pe buza de jos, în centru.

QHEz5WR-v1s

Dacă ţi-a plăcut acest articol distribuie prietenilor!