18 reguli simple si esentiale pentru a-ti mentine parul sanatos

Pentru ca de par depinde atat dispozitia, cat si frumusetea unei femei, ne straduim din rasputeri sa il aranjam, modeleam si evidentiem. Atunci cand aceste eforturi sunt facute fara a respecta cateva reguli simple, obtinem din pacate, efectul invers si, in loc sa avem o podoaba capilara de invidiat, ajungem in situatie ca in reclama aceea pe care am tot vazut-o intr-o perioada la televizor, cea in care copilul, legat la ochi, pipaie o matura si pus, sa ghiceasca, suspecteaza naiv ca a atins capul mamei.

Iata 18 reguli simple, esentiale pentru a-ti mentine parul sanatos, pentru ca frumusetea vine in primul rand din sanatatea acestuia si abia apoi din modul in care il aranjezi.

1. Nu legati niciodata parul strans cu elastic. Elasticul degradeaza si rupe firul.

2. Daca va spalati pe cap de doua ori pe zi, nu folositi decat o singura data samponul. A doua oara, este suficienta apa calda. Excesul de sampon degradeaza stralucirea buclelor.

3. Nu folositi un pieptene strain, nici daca este al surorii dvs. Parul doreste exclusivitate in materie de igiena.

4. Dupa nastere, chiar doctorul va recomanda scurtarea parului. Influentele hormonale degradeaza iremediabil parul tinereleor mamici.

5. Chiar daca n-ati nascut, varfurile parului tot trebuie taiate, periodic. Parul este ca gazonul: tunsoarea ii prinde bine.

6. Soarele, vantul si apa marii – fara masuri de protecie – vor degrada iremediabil calitatea matasoasa a podoabei capilare. Priviti sotiile fermierilor: parul lor va va convinge.

7. Imediat dupa baia in mare, faceti un dus cu apa dulce, folosind un sapun special, pe baza de sulf sau glicerina, care va contracara efectele apelor sarate.

8. Dupa baia in mare, se recomanda legarea parului spalat in „coada de cal”. Facute manunchi, firele se protejeaza unele pe altele.

9. Se recomanda ca, la sfarsitul zilei, parul sa fie clatit cu o apa in care ati introdus o lingura de bicarbonat de sodiu. Acesta va elimina rezidurile microflorei si microfaunei marine, care incearca sa se cuibareasca in par.

10. Un sfat numai pentru blonde: clatitul cu zeama de lamaie diluata invioreaza culoarea parului. Atentie, nu acelasi lucru este valabil la brunete!

11. Uscatorul de par, desi actioneaza rapid, nu este prietenul parului frumos. Folosirea exagerata a acestuia poate distruge firele delicate. In orice caz, ele vor pierde din stralucire si chiar se vor distruge. Acest instrument este facut sa fie folosit numai la nevoie.

12. Nu ezitati sa folositi in casa bascuri, basmale, saluri. Un par protejat ramane totodeauna mai frumos, mai stralucitor, mai atragator.

13. Sampon pentru par uscat sau gras? Se recomanda sampon pentru par uscat pentru varful firului si cel pentru par gras pentru radacina lui, care trebuie hranita. Folosirea alternativa satisface ambele cerinte.

14. Apa rece face minuni. Dupa ce v-ati spalat cu apa calda, un dus la cap, scurt, cu apa rece, va inviora parul, ii va da stralucire si flexibilitate. Veti fi cu adevarat atragatoare.

15. Nu ezitati sa folositi masca cu destinatie capilara. Este simplu de realizat: aplicati pe par albus de ou batut si asteptati se se usuce bine. Dupa o spalare scurta, efectul va concura cu cele mai sofisticate marci de sampoane.

16. Cea mai incomoda dintre toate, dar si cea mai de efect, este ungerea capului cu gaz lampat (atentie, este inflamabil). Se leaga parul cu o basma, iar, dupa cateva ore, se spala, atat cat sa nu se simta mirosul de gaz. Se stropeste cu un deodorant specific. Metoda este cunoscuta de sute de ani.

17. Practica de mai sus este excelenta si impotriva caderii parului sau formarii matretii.

18. Pentru blonde, se mai recomanda spalarea cu ceai de musetel, iar pentru brunete cu fiertura din frunze de nuc. Pe langa revitalizare, culoarea capata stralucire.

Incercati si va veti convinge de succesele pe care un par perfect il va da persoanei dumneavoastra nu numai in societate, dar si alaturi de cel caruia vreti sa-i fiti draga.