15 sfaturi simple, dar geniale, de la cosmetologul lui Jennifer Lopez

Felul cum arată Jennifer Lopez spune totul de la sine, așa că sfaturile cosmetologului ei, chiar sunt prețioase.

Deci, să vedem, care sunt secretele vedetei ce arată  mereu impecabil:

1.Trebuie să reușești în 60 de secunde

Crema hidratantă trebuie s-o aplici imediat după ce te-ai spălat. Doar în 60 de secunde după spălare stratul fin de apă se va evapora, iar tenul va începe să se deshidrateze.

2.Nu bea înainte de epilare

Deși sună straniu, însă un pahar de vin sau un coctail băut înainte epilare va face ca procesul să fie mai dureros și mai puțin eficient.

3.Nu strânge din dinți

Acest obicei prost îți poate aduce numai neplăceri: dăunezi stratului extern dentar, favorizezi apariția ridurilor și îți strici ovalul feței. Apropo, dacă scrâșnești din dinți noaptea, ar trebui să faci rost de un protector pentru dantură asemenea celui al boxerilor, doar că din silicon moale. Astfel vei scăpa rapid de acest obicei.

4.Umezește părul înainte de scăldat

Înainte de a sări în apa din piscină sau mare, ar fi bine mai întâi să-ți umezești părul cu apă potabilă. Aceasta va fi ca un protector împotriva clorului sau a sării.

5.Smântâna e mai bună decât crema de după bronz

Smântâna conține destule grăsimi pentru ca să înmoaie pielea și suficiente proprietăți acidolactice ca să ofere pielii senzația de calmare și răcorire. Aplic-o pe piele pentru 20-30 de minute și senzațiile neplăcute vor dispărea.

6.Nu folosi discuri de vată 

Discurile de vată absorb foarte bine, astfel vei folosi mai multă soluție tonică decât e necesar. Cel mai bine e să stropești un pic palmele cu ea, după care să te dai pe față. Și în cazul fondului de ten e mai recomandabil să folosești mânile pentru aplicare.

7.Folosește baza pentru machiaj

Baza pentru machiaj are o componență chimică neutră, de aceea va putea preveni uscarea excesivă a pielii ce survine din cauza fondului de ten matifiant. Dacă pielea este cu tendință de îngrășare, baza va proteja porii și riscul de a apărea coșuri va fi mai mic.

8.Spală-te cu șampon antimătreață

În situațiile în care ți-a apărut o iritație pe piele și nu ai un produs special care să te ajute, șamponul antimătreață e tocmai binevenit. Datorită conținutului de zinc pirition, acesta te poate salva de pielea inflamată și iritată.

9.Rade-te pe pielea uscată

Cu siguranță, te-ai obișnuit să te razi în baie, sub jetul de apă. Este, însă, mai eficient să faci acest lucru pe pielea uscată, după care să aplici o cremă. Astfel vei evita iritațiile și creșterea părului sub piele.

10.Spală-ți părul cu sodă de mâncare

Dacă recent ai avut o aranjare de păr mai sofisticată pentru care ai folosit mult gel, spumă sau lac de păr, să știi că poți scăpa de ele mai ușor dacă îți vei spăla părul nu doar cu șampon, dar și cu o linguriță de sodă de mâncare, adăugată în acesta.

11.Spală-ți dinții înainte de dejun

Dacă îți vei spăla dinții înainte de micul dejul vei evita să înghiți și toate bacteriile acumulate în gură peste noapte. Potrivit cosmetologului, pacientele sale care se spală pe dinți înainte de mâncare au o piele ce arată mai bine în comparație cu cele care lasă spălatul dinților pentru mai apoi.

12.Apa, doar la temperatura camerei

Spală-te și bea apă doar la temperatura camerei. Este varianta optimă atât pentru piele, cât și pentru întreg organismul tău.

13.Nu cumpăra fond de ten cu factor de protecție SPF

Dacă crema ta de zi conține deja un astfel de component, nu este nevoie să supraîncarci pielea. Varianta ideală pentru fondul de ten este BB sau CC, care are și un efect hidratant.

14.Cumpără-ți ulei de cocos

Este cea mai bună cremă pentru corp, mască pentru față și pentru păr.

15.Organizează-ți zile de detoxifiere

Cel puțin o dată pe săptămână lasă-ți pielea să se odihnească fără machiaj. Doare hidratare, hrănire și protecție.

Sursa