12 idei de tunsori care îți vor oferi volum și sunt potrivite pentru o față rotundă

Atunci când aleg o tunsoare, în primul rând, femeile nu ar trebui să se concentreze pe tendințele modei, sfaturile prietenelor sau dorințele trecătoare, ci să se asigure că se va potrivi tipului feței. Forma rotundă a feței și obrajii dolofani complică această sarcină, deoarece acestea dictează propriile reguli. Merită să le luați în considerare astfel încât să nu existe regrete după o vizită la coafor. Să vorbim despre tunsori voluminoase care vor sublinia trăsăturile atractive ale femeilor cu față rotundă și vor masca unele zone.

Reguli generale pentru alegerea unei tunsori voluminoase pentru o față rotundă

Fetele cu acest tip de față ar trebui să evite următoarele coafuri:

-coafuri cu cărarea dreaptă – este mai bine să o faceți lateral sau în zig-zag;
-bretonul voluminos și uniform – va „fura” volumul spatelui capului și al coroanei, care este necesar pentru a echilibra obrajii rotunjiți;
-buclele mici – ele subliniază forma feței;
-coafură cu volum adăugat în zona urechilor – acest lucru va extinde fața acolo unde nu este necesar.

Accentul trebuie pus pe cărările verticale, asimetrie, bucle mari, volum la spatele capului sau a coroanei – aceste tehnici vor corecta o față rotundă.

Coafură de tip pixie pentru păr scurt și față rotundă

Tunsoarea elegantă și jucăușă este potrivită pentru părul scurt. Nu vă fie teamă că va arăta obrajii plinuți în toată gloria lor – volumul de la coroană va întinde vizual fața. Este mai bine să refuzați o netezime clară și o tăietură uniformă – este nevoie tocmai de „diversitate”, asimetrie și breton oblic. Tâmplele rase și un mohawk foarte ridicat sunt potrivite pentru femeile dolofane îndrăznețe.

Bob în diferite variante

Un bob versatil și practic este, de asemenea, bun pentru că poate prelungi vizual liniile pomeților. O zonă deschisă a gâtului și a cefei va adăuga lejeritate și eleganță acestei tunsori voluminoase. Fiecare variantă de bob are propriile sale beneficii pentru o față rotundă:

-liniile ascuțite ale unui bob asimetric cu breton oblic vor face pomeții puțin unghiulari;
-un bob-carre alungit până la umeri va întinde fața;
-un bob gradat va echilibra formele rotunde ale feței datorită volumului.

Carre

Dintre toate coafurile pentru o față rotundă, doar varianta clasică de carre cu o tăietură asimetrică este potrivită. Tipurile volumetrice de carre cu gradare din cauza unor neglijențe vor netezi contururile feței.

Fetele dolofane cu păr lung pot face tunsori în etape, cum ar fi în cascadă. Părul scărit, voluminos la rădăcini, ascunde perfect obrajii și îngustează vizual fața.

Cum adaugi volum părului tău? Împărtășește-ți secretele de frumusețe în comentarii.