11 lecții de make up pe care să le însușești până la 40 de ani

Ceea ce îi este permis unei domnișoare de 20 de ani, adesea nu-i mai este potrivit unei doamne de 40. Cu timpul se schimbă pielea, statutul social și întreg stilul tău, cel puțin așa e normal să se întâmple. Astfel, un machiaj care te arăta stilată în tinerețe, ar putea mai târziu să te facă să arăți ridicol. Pentru a evita asemenea situații, iată ce lecții ai de luat.

1.Înlocuiește pudra cu un fond de ten hidratant

Cu anii tenul devine mai uscat. Aceasta se întâmplă, deoarece se reduce viteza metabolismului în întreg corpul și, în special, la nivelul pielii. Folosind o pudră nu vei face decât să accentuezi uscățimea acesteea și să scoți în evidență ridurile pe care nici nu credeai că le ai. Folosește mai bine un fond de ten lichid, cu o consitență ușoară și hidratantă.

2.Găsește nuanța potrivită a rujului

Spre 40, îmbătrânește și pielea buzelor, acestea vor fi mai puțin conturate și voluminoase, precum vor pierde și din pigmentul natural, devenind mai palide. Un ruj potrivit este capabil să ascundă toate aceste neajunsuri și nu doar. Acesta va sustrage atenția și de la alte mici imperfecțiuni ale feței, cum ar fi cearcănele sau ridurile mici.

3.Încearcă să accentuezi pomeții așa cum roșesc ei în mod natural

Aplică întotdeauna fardul de obraz la minimum și nu crede că, dacă l-ai aplicat pe tot obrazul vei fi mai frumoasă. Fardul de obraz are rolul său în aspectul și „sculptura” feții și de multe ori poți face mai mult rău decât bine. Folosește o nuanță nu prea aprinsă, una cât mai naturală, apropiată de tenul tău și aplic-o pe zona în care în mod firesc îți pot apărea „bujori” în obrăjori.

4.Încetează să mai accentuezi linia de jos a genelor

Creionul negru aplicat sub ochi departe de 20 de ani nu te mai avantajează. Accentuarea liniei de creștere a genelor de jos, nu face decât să accentueze și oboseala ochilor. Aceștia vor părea mai mici și mai lăsați. Dacă simți nevoia că și pleoapa de jos trebuie înadrată în machiaj, poți să folosești un fard mat, nu foarte întunecat, pe care îl vei aplica uniform.

5.Nu iești din conturul natural al buzelor

Cum am mai menționat, cu vârsta buzele nu mai sunt aceleași. Dacă vei încerca astfel să oferi volum buzelor tale, nu vei face decât să arăți ridicol sau chiar vulgar.

6.Folosește creionul anticearcăn într-un strat foarte subțire

Cearcănele care se evidențiază odată cu vârsta și ne determină să folosim tot mai mult creion anticearcăn. Deși s-ar părea că dimineața când l-ai aplicat arată perfect, peste zi acesta se va strânge în micile riduri și le va accentua și mai mult. De aceea, străduiește-te să folosești la minim acest creion și să-l alegi pe cel mai ușor din punct de vedere al consistenței, dar care maschează la fel de bine.

7.Renunță la fardurile sidefate și la sclipici

Sclipiciul aplicat pe ochi adesea „migrează” pe toată fața și se adăpostește în riduri, făcându-te să arăți ca un brad de Crăciun. Cel mai sigur este să renunți definitiv la ele sau să le folosești doar în colțul intern al ochiului.

8.Nu uita de sprâncene

Cu timpul, sprâncenele se răresc și se deschid la culoare, de aceea machiajul este necesar . Către 40 la sigur ești deja obișnuită să ți le machiezi, cu atât mai mult, nu trebuie să te oprești acum.

9.Găsește-ți cel mai potrivit creion pentru sprâncene

Atunci când îți alegi creionul pentru sprâncene, fă-o în dependență de culoarea părului pe care o ai. Ar fi bine să eviți nuanțele roșiatice, asta în cazul în care nu ești roșcată.

10. Folosește o bază de machiaj

Cu siguranță, spre 40 de ani s-au adunat pe față nu doar riduri, dar și alte imperfecțiuni precum cele lăsate de coșuri. Dacă vrei ca fondul de ten să se aplice perfect, dar și să țină mai mult, folosește mai întâi o bază pentru machiaj.

11.Nu uita, totul trebuie să aibă o limită

Nu exagera cu produsele cosmetice. Dacă după machiaj nu te recunosc cei apropiați sau chiar tu, să știi că ai întrecut măsura. Scopul machiajului este să scoată în evidență părțile bune și să ascundă neajunsurile. Condu-te după acest principiu și vei avea mereu un machiaj reușit.

Sursa