10 trucuri pentru un machiaj perfect

Machiajul este un ritual omniprezent în viața femeilor.  Noi am aflat câteva dintre secretele profesioniștilor din domeniu, care vor face procedura mai simplă și mai plăcută. Citește și învață!

19060[1]

 1. Dă-ți cu fard de obraz pe pleoape.

Dacă ai nevoie de un refresh, și vrei să folosești cât mai puține resurse, acest secret e pentru tine! Când ai la îndemână doar rimel și fard de obraz, înseamnă că ai tot de ce ai nevoie. Când îți dai obrajii cu fard, nu uita să dau cu peria și pe pleoape. Acest lucru îți va face imediat privirea mai deschisă și mai relaxată.

2. Fă creionul să fie mai moale cu ajutorul unei brichete.

Acesta este un secret rapid de la profesioniștii în machiaj. Nu contează dacă e vorba de un creion de culoare neagră sau de alte nuanțe. Găsești loc pentru brichetă în trusa ta de machiaj!
19064[1]

Înainte de a-ți machia ochii, ține vârful creionului câteva secunde sub flacără. După asta creionul va deveni moale, și tu vei putea desena linii mai corecte și mai clare.

3. Burete+ulei

Dacă ai pielea uscată, aplicarea fondului de ten poate deveni o problemă. Pentru a o rezolva, nu folosi perii, cu cumpără un burete. Înainte de utilizare, dă buretele cu un ulei special pentru față. Acest secret îți va face pielea luminoasă și prietenoasă cu fondul de ten.

4. Folosește o cremă anticearcăn

Când vrei să maschezi pernuțele de sub ochi cu ajutorul unui corector, nu uita de cele două zone problematice – acolo unde se termină aripile nasului și în susul nasului, în zona ochilor. Pielea în aceste locuri deseori se deosebește la culoare, de aceea acest secret îți va îmbunătăți machiajul. Apropo, toți profesioniștii fac așa.

5. Fixativ în loc de gel pentru sprâncene

Pentru ca sprâncenele să arate perfect, nu ai neapărat nevoie de un gel special. Pulverizează un pic de fixativ pe peria cu  care urmează să pieptene sprâncenele.

19063[1]

6. Cumpără două fonduri de ten

Ai nevoie de un fond de ten dens, pe care să-l aplici în zonele cu probleme, de exemplu în jurul gurii, sau peste iritații. Al doilea fond de ten trebuie să fie fluid, pentru tot restul feței, care nu are nevoie de corectări serioase. Acest secret îți va face pielea să arate natural!

7. Transformă un ruj hidratant, în unul mat

Rujurile mate sunt la modă, dar chiar și cele mai calitative dintre ele îți usucă buzele. Noi îți prezentăm o metodă mai simplă și mai plăcută. Folosește cel mai iubit ruj hidratant, și aplică peste el fardul de obraz cu o perie pufoasă. În acest sens pudra nu este o opțiune.

8. Folosește buretele pentru păr pentru a spăla periile de machiaj

Un secret genial. Dacă îți faci machiaj multicolor, nu e neapărat să schimbi de fiecare dată periile. Pentru o curățare rapidă a periilor folosește un simplu burete pentru păr. Da, acela cu ajutorul căruia îți faci cocul. Trece periile peste el, și poți să te machiezi din nou.

19062[1]

9. Cremă de protecție solară, în loc de bază pentru machiaj

Nu e neapărat să cumperi o bază pentru machiaj, dacă ai cremă pentru protecție solară. El conține toate substanțele protectoare.

10. Creionul bej – bază pentru tot

Baza de sub fard sau soluție pentru fixarea rujului. Nu ai nevoie de nimic altceva decât un creion bej. Moale.