10 trucuri de machiaj care te vor face vizibil mai tânără

Faptul, că machiajul poate face minuni este cunoscut de orice femeie. Un machiaj poate schimba nu doar stilul și imaginea, dar și te poate face cu 5-10 ani mai tânără. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să-ți ascunzi vârsta adevărată cu ajutorul make up-ului.

1.Fond de ten cu nuanță spre roz

Majoritatea fondurilor de ten se bazează pe nuanțe de bej, dacă e să cauți mai bine vei reuși să găsești și dintre celea care au o nuanță ușor roz. Desigur, trebuie s-o potrivești tenului tău (folosind pielea de pe gât și nu cea de pe încheietura mânii), dar cu siguranță că această culoare îi va da feței un aspect mai tânăr.

2.Sprâncene groase

Este o axiomă faptul că sprâncenele subțiri te îmbătrânesc, iar cele groase te întineresc. Dacă nu-ți este dat să le ai de la natură, corectează acest neajuns cu ajutorul machiajului.

3.Fard de obraz cu nuanță de piersic

Fardul de obraz este în stare atât să-ți scadă vreo 10 ani, cât și să ți-i adauge, totul depinde de culoarea aleasă și de felul cum îl aplici. Atunci când alegi fardul de obraz trebuie să le eviți pe cele de nuanțe roșietice și să te îndrepți spre cele roz sau piersic. Ai grijă să-l aplici corect și uniform.

4.Pune accentul pe gene

Genele dese și întoarse fac privirea mai expresivă. Cu vârsta, acest lucru se pierde, de aceea trebuie să ai grijă cum te machiezi: să alegi un rimel potrivit și să te ajuți cu un întorsător de gene. Atunci când vei alege un asemenea instrument trebuie să te asiguri că este destul de strâmt și calitativ ca să-ți arcuiască bine genele.

5.Fără eyeliner

Liniile negre în jurul ochilor, de obicei, îmbătrânesc chiar și pe cele mai tinere domnițe. Dacă ești la vârsta maturității cu atât mai mult trebuie să le eviți și să le înlocuiești cu un fard mai închis la culoare, pe care să-l retușezi foarte bine.

6.Folosește luciul de buze

Chiar dacă în vogă sunt rujurile mate, anume luciurile cu efect de umezire sunt un remediu bun împotriva îmbătrânirii. Acestea dau volum buzelor, spre deosebire de rujurile obișnuite sau mate care se depozitează în ridurile de pe buze, evidențiindu-le și mai mult.

7. Renunță la pudră

În primul rând, tenul mat nu este acum în vogă, în al doilea rând, un strat de pudra este metoda cea mai potrivită care te face cu mult mai în vârstă. Aceasta accentuează micile riduri, pe care nici tu în mod obișnuit nu le vedeai. Dacă vrei să scapi de tenul lucios, folosește mai bine șervețelele matifiante.

8.Folosește plasturele hidratant înainte de machiaj

Pe lângă faptul că are un efect benefic asupra pielii din jurul ochilor, plasturele hidratant va ajuta și la aplicarea optimă a machiajului, în special a creionului anticearcăn. Ar fi bine să-l aplici pentru 10-15 minute înainte de a te machia.

9. Farduri de pleoape de culori deschise

Cu părere de rău, după 35, „smokey eyes”  nu se mai potrivește, îți adaugă prea mulți ani în plus. Optează mai bine pentru nuanțele pastelate, nicidecum sidefate, care îți vor oferi o imagine fresh pentru fiecare zi. Încearcă să te orientezi spre bej, roz pal, piersic sau verde de mentă.

10.Aplică un creion anticearcăn cu particule reflectoare

Pe lângă faptul că va ascunde nuanțele violet-verziu de sub ochi, acesta îți va ascunde și câțiva ani. Trebuie să ai grijă doar ca particulele reflectoare să nu fie prea evidente, având efect de sclipici. Rolul lor este de a reflecta lumina și de a ascunde imperfecțiunile.

 

Sursa