10 secrete de slăbit, pe care nutriționiştii nu ţi le vor dezvălui niciodată!

image_1487074146_tumb_660

Consumul de grăsimi în cantități mai mari decât carbohidrați – este cheia succesului în lupta cu kilogramele în plus, susține Grant Peterson, autorul bestseller-ului „Eat BaconDon’t Jog„.

Mulți ani la rând Peterson a încercat să slăbească prin metoda tradițională: a renunțat la grăsimi şi petrecea câteva ore bune la sală. Însă fără rezultat.

După aceea, viitorul guru a încercat mai multe diete și a ajuns la concluzia că o simplă schimbare a balanței între consumul şi cheltuielile de calorii nu este de ajuns. Şi totul din cauza – insulinei. Atunci când mănânci carbohidrați, insulina le transformă în glucoză. O altă funcție a insulinei: de a transforma caloriile de prisos în grăsimi.

Dacă vei consuma pe zi nu mai mult de 50 g de carbohidrați (de exemplu, o felie de pâine sau o banană), organismul intră în stare de „cetoza”, adică începe sa ardă grăsimile pentru a obține energie. Această idee stă la baza dietei de slăbit a lui Peterson.

Iată 10 reguli de bază a acestei diete:

1. Consumați peşte, carne şi avocado

1_14870741471487074569_tumb_660

Pentru a accelera metabolismul, este necesar de a echilibra în organism, raportul dintre omega-6 și omega-3. De regulă, avem prea mult din primul și prea puțin din al doilea.

Pentru a remedia acest lucru, trebuie să adăugați în meniul dvs. somon, sardine, hering, anșoa, crustacee și crabi, creveți, scoici, stridii, etc.

Grăsimile ce se conțin în aceste produse sunt considerate a fi bune, deoarece sunt metabolizate diferit de alte grăsimi. Și acest lucru este cel mai eficient combustibil pentru corp, inimă si creier.

2. În loc de micul dejun tradițional, beți o ceașcă de cafea cu unt.

2_14870741481487074297_tumb_660

Dimineața, adăugaţi în ceașca cu ceai sau cafea 3-4 linguri de unt sau ulei de nucă de cocos. Acesta este un mic dejun perfect.
Dacă este prea puţin pentru Dvs, adăugați în meniu şi un sandwich clasic sau trei ouă.

Odată ce veți intra în starea de „cetoză”, veţi descoperi că nu mai simțiți foame de dimineața. Și totuși, este necesar să luați micul dejun. Nu consumați doar dulciuri de dimineață: ele vă vor spori pofta de zahăr și vă vor face să mâncați prea mult în timpul zilei.

3. Refuză „bilele de zahăr”

3_14870741491487074781_tumb_660

Glucoza, lactoza, zaharoza și alte zaharuri sunt distribuite uniform prin tot corpul. Fructoza ce se conține în fructe, ajunge direct în ficat. Dacă ficatul ajunge să proceseze cantități uriașe de fructoză, atunci nu se mai poate descurca normal cu aceasta. În rezultat: zaharoza se transformă în trigliceride (grăsimi periculoase) care ajung înapoi în sânge, iar aceste grăsimi sunt depozitate direct pe arterele şi coapsele Dvs.

4. Încercați să postiţi, însă cu carne.

Toţi știu despre beneficiile postului, chiar și oamenii necredincioși. Logica de obicei este următoarea: încetezi (aproape) să mănânci, nivelul de insulină scade, te simți foarte flămând şi organismul în acest timp pierde in greutate. Însă, în cazul în care obiectivul dvs. este să reduceți considerabil nivelul de insulină din sânge, există două modalități mai bune.

În primul rând, cât postești, te poți impune să mănânci alimente bogate in grăsimi si sărace în carbohidrați. În al doilea rând, poți pe parcursul a 24 de ore să nu mănânci nimic, doar grăsimi (brânză, frișcă, ulei de nucă de cocos, ulei de măsline, untură, ouă, carne grase).

5. Legumele amare de culoare închisă – sunt o hrană excelentă!

Legumele cu frunze de culoare închisă sunt o sursă excelentă care contribuie la pierderea în greutate. Concentrați-vă pe varză, cicoare, sfeclă, spanac, salată, păpădie și muștar. Și ar fi mai bine dacă gustul ar rămâne „natural”,  adică ușor amar. Gustul amar al acestor legume verzi e oferit de fitonutrienţi – cei mai benefici antioxidanți.

6. Niciodată nu consumați albuș de ou, omletă şi cartofi.

5_14870741501487074584_tumb_660

Gălbenușul e partea cea mai bună dintr-un ou. Mulți cred că gălbenușul este o sursă de colesterol, ce blochează arterele noastre, însă nu este aşa. Colesterolul ce se conține în gălbenuş nu blochează arterele, această grăsime este absolut „sănătoasă”.

Acum, despre cartofi. Nici un fel de substanțe nutritive valoroase, cu excepția potasiului, nu se conțin în ei. În schimb sunt plini de substanțe care conțin amidon, ce au un impact negativ asupra sănătății.

7. Nuca de cocos – Dumnezeul slăbitului!

6_14870741511487074442_tumb_660

Nuca de cocos – din punct de vedere al beneficiilor pentru creier este „aproape somon”, spune Peterson. În primul rând pentru că în aceste fructe aproape nu există carbohidrați. În al doilea rând, pentru că sunt pline de trigliceride cu catenă de lungime medie (MCT).

MCT –  un energetic excelent. Când aceste substanțe ard în organism, se formează cetoni, cel mai benefic tip de grăsimi.

Iată de ce consumul regulat de cocos în alimentație – este o profilaxie excelentă pentru obezitate, cancer, boli precum Alzheimer și Parkinson și alte boli neurologice.

8. Consumați iaurt grecesc.

7_14870741521487074888_tumb_660

Ar trebui să fie cu consum scăzut de grăsimi şi fără adaos de zahăr – adică natural, cu gust acid. Datorită iaurtului veţi primi proteine și carbohidrați sănătoși. Şi dacă nu-l puteți consuma fără adaos de fructe, atunci adăugați câteva pomușoare.

9. Puteţi bea alcool

8_14870741531487074964_tumb_660

Avantajul dietei sărace în carbohidrați este că vă permite să nu calculați caloriile. Scopul principal – să limitați consumul de glucide. Iar acest lucru este o veste bună pentru cei cărora le place băutura. Un lucru important – să nu consumați bere, pentru că e plină de carbohidrați. Puteți bea băuturi neîndulcite precum whisky, gin, rom, tequila, whisky, vodca. În fiecare dintre ele – sunt  zero carbohidrați, cu excepția cazului, când sunt diluate cu sifon.

10. Nu alergați

9_14870741541487074999_tumb_660

Există studii care demonstrează că alergatul nu e cea mai bună metodă de a slăbi. Mult mai efective sunt exercițiile scurte, intensive, care fac mușchii „să ardă” şi să consume mai mult oxigen. Trebuie să faci aceste exerciții zilnic, timp de 5-10 minute, iar în tot acest timp trebuie să dai tot ce poţi, să faci corpul să se „scuture” bine. Ţine minte scopul tău – este doar să dai jos kilogramele. Iar pentru aceasta cele mai potrivite sunt exercițiile scurte cu sarcină puternică.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!