10 secrete de slăbit pe care le știu savanții și nu le spun nutriționiștii

Să știi că nu verdeața te face să slăbești, ci carnea, cașcavalul și frișca!

Renumitul dietolog Grant Petersen, autorul bestseller-ului „Eat Bacon, Don’t Jog”, afirmă că întrebuințarea mai multor grăsimi decât a glucidelor este cheia succesului pentru slăbire.

Mai mulți ani Petersen a încercat să slăbească renunțând la grăsimi și făcând zilnic câte o oră de sport, dar fără rezultate.

După ce a încercat mai multe diete, a ajuns la concluzia că o simplă schimbare în balanța caloriilor consumate și a celor arse nu este de ajuns.

Vinovat se face hormonul insulina.

Atunci când consumăm glucide, insulina este cea care le transformă în glucoză nutritivă. Dar acest hormon mai are o funcție importantă, el determină caloriile în plus să se transforme în grăsime.

Dacă ne-am schimba regimul alimentar așa încât să consumăm mai multe grăsimi, am putea reeduca organismul nostru ca să le folosească nu doar ca depozit, dar ca și combustibil.

Astfel, dacă vei consuma pe zi maxim 50 g de glucide ( o felie de pâine sau o banană), atunci corpul tău va începe să ardă grăsimile pentru a avea energie. Acesta este principiul pe care a fost construit conceptul  de slăbire a lui Petersen.

Așadar, iată care sunt cele 10 principii de bază pentru slăbit de la renumitul dietolog:

1. Mănâncă pește, carne și avocado.

Grăsimile conținute în aceste produse sunt foarte benefice, deoarece se metabolizează altfel decât grăsimile clasice. Se spune că acestea sunt cel mai bun combustibil pentru corp, inimă și creier.

2.În locul dejunului clasic, bea o ceașcă de cafea cu unt.

La dejun poți bea o ceașcă de cafea sau ceai cu 3-4 lingurițe de unt de vacă sau de cocos. Dacă simți că nu e suficient, poți să mai mănânci o tartină sau 3 ouă fierte. Important e să renunți la principiul „dulciurile dimineața”, acesta nu  face decât să vrei tot mai mult dulce pe parcursul zilei.

3.Renunță la „biluțele de zahăr”.

Fructele pe care le găsim acum în comerț nu mai sunt cele de pe vremea când le mâncam în grădină la bunica. Pe lângă faptul că sunt genetic modificate, conțin foarte mulți nitrați, mai explodează și în zahăr. Acesta este foarte dăunător pentru ficat și plus la toate contribuie la formarea depozitelor de grăsimi de pe artere și coapse.

4.Încearcă să ții post, dar cu carne.

Despre beneficiile postului știu majoritatea, chiar și cei necredincioși. Principiul acestuia constă în faptul că noi ne oprim brusc să mai mâncăm sau mâncăm doar anumite alimente și nivelul de insulină scade, iar noi slăbim. Există 2 tipuri de „post” pentru slăbit. Ori mergi pe ideea de a consuma multe grăsimi și puține glucide, ori pe parcursul unei zile mănânci doar grăsimi și nimic altceva ( cașcaval, frișcă, unt de cocos, ulei de măsline, slănină, ouă, carne grasă).

5. Legumele amare, închise la culoare – alimente minune!

Varza, frunzele de salată, spanacul sau cicoarea, deși sunt nițel amărui te vor ajuta foarte mult în procesul de slăbire. Gustul amar al acestora este redat de către un fitonutrient specific care are și proprietăți antioxidante.

6.Nu consuma niciodată albușurile de ou, omleta și cartofii.

Majoritatea consideră că gălbenușurile nu sunt benefice în diete, deoarece conțin doar colesterol care dăunează în special inimii. Nu este adevărat, grăsimile din gălbenuș sunt dintr-acelea sănătoase și nu fac rău nimănui, plus la toate, cei mai mulți nutrienți și vitamine din ou se găsesc anume aici.

În ceea ce privește cartofii, e de știut că în afară de Kaliu, acesta nu conține nimic bun. Este bogat în amidon ce nu aduce decât daune organismului.

7.Cocosul – zeul slăbitului!

În viziunea lui Petersen cocosul este similar somonului, după cantitatea de nutrienți. Acesta practic nu conține glucide și este un foarte bun energizant.

Întrebuințarea regulată a acestuia previne numeroase boli precum obezitatea, cancerul și diverse boli de ordin psihiatric.

8.Consumă iaurt grecesc.

Se recomandă să fie consumat neîndulcit și cu conținut redus de grăsimi. Acesta conține multă proteină și glucide folositoare.

9.Ai voie să bei alcool.

Așa cum dieta noastră este bazată pe minimalismul glucidelor, în alcool acesta nu prea se găsește, decât în bere sau coctailuri dulci. Așadar, poți să consumi wisky, rom, tequila și desigur, apă, cât mai multă apă, necarbogazoasă desigur.

10. Nu alerga.

Sunt cercetări care demonstrează că alergatul nu este cea mai bună alegere pentru slăbit. Cea mai eficientă metodă sunt atrenamentele scurte, dar intensive. Așa că, 5-10 minute de alergat la maxim va fi suficient pentru a obține rezultatul dorit.

Sursa