10 reguli populare din modă pe care nu trebuie să le respecți

Unele sfaturi despre stil și modă trebuie să le uităm, nu mai sunt în vogă și sunt depășite de mult timp. Moda este ceva divers și relativ pentru fiecare, sunt idei ce trebuie a fi actualizate, iar expresia ,,Regulile sunt pentru a fi încălcate…” își are locul direct la acest subiect.

1. Sânii mici trebuie măriți vizual sau ascunși

În trecut, femeile aveau ideea că sânii mari sunt o întruchipare a feminității și orice fată ar trebui să ascundă lipsa lor, dar nu considerăm a fi corectă acestă idee, fiecare femeie trebuie să-și iubească corpul așa cum este, iar sutienele cu push-up în trei straturi sunt considerate învechite.

2. Blugii și pantalonii se poartă doar cu centură

Mulți oameni cred că pantalonii trebuie să fie purtați cu o centură, dacă aceștia sunt potriviți pe corp și nu cad, pentru a nu încărca ținuta cu multe accesorii, renunțăm cu ușurință la această idee.

3. Culorile din imprimeu trebuie să se combine cu accesoriile

Se zice că-n momentul când avem un imprimeu din trei culori (exemplu), atunci accesoriile trebuie să aibă una dintre culorile imprimeului, însă această regulă trebuie s-o lăsăm în trecut, dacă ținuta are un accent de strălucire al accesoriilor, este suficient.

4. Ținuta nu trebuie să aibă mai multe imprimeuri

Este timpul să experimentăm, dacă vom alege o combinație armonioasă dintre imprimeuri, outfit-ul nostru va arăta interesant și captivant. O ținută cu un singur imprimeu este considerată plictisitoare, iar ținutele în contrast sunt apreciate de mulți oameni.

5. Denimul nu se asortează cu denim

Pentru această combinație există o singură regulă – nuanțele jeansului nu trebuie să fie diferite. Această asortare a primit o poreclă „smokingul canadian”, multe fashioniste adoră aceste îmbinări și le consideră o prospețime-n lumea modei.

6. Lenjeria intimă trebuie ascunsă

Unele piese vestimentare au suferit o actualizare superbă, body-urile pot înlocui un tricou ori o bluză, iar sutienele bralette au devenit o parte a ținutei de zi sau de seară.

7. Hainele albe sunt doar pentru vară

În perioada rece a anului, mulți oameni înlocuiesc culorile vii și deschise cu cele închise și posomorâte, dar culoarea albă este perfectă pentru acest timp. Ea inspiră eleganță, rafinament și grație oricărui outfit, pentru un look mai jucăuș sau mai interesant, puteți utiliza câteva accesorii colorate.

8. Dungile orizontale te fac să arăți mai mare

Totul depinde de mărimea dungilor și distanța dintre ele, pentru o siluetă mai suplă, optați pentru dungile subțiri. Cu cât sunt mai late, corpul va părea mai voluminos, este doar o iluzie vizuală cu care puteți manipula o imagine.

9. Rujul roșu doar pentru evenimente

Rujul roșu este un clasic al timpului, este culoarea ce emană eleganță, senzualitate și o armă puternică de seducție. Multe femei îl folosesc doar la evenimente, dar este greșit. Îl putem folosi și la un machiaj de zi, doar trebuie să nu uităm de regula accentului în machiaj, dacă avem ochii conturați, atunci folosim un ruj nude, iar dacă avem buzele conturate și folosim un ruj colorat, atunci ochii nu ar trebui să fie accentuați.

10. Dresurile negre asortate la pantofi negri

Această regulă rămâne a fi demodată, pentru că-n orice garderobă a unei fashioniste se găsesc combinații în vogă, piesele trebuie doar asortate corect, pentru a obține un outifit impecabil. Dresurile negre pot fi asortate la o pereche de pantofi de culoarea deschisă printr-o simplă regulă – dresurile nu trebuie să fie groase, iar în ținută trebuie să avem accesorii-n culori neutre.