10 obiceiuri care îți omoară creierul! Scapă de ele.

19-min-41-51[1]

Creierul este principalul organ omenesc. Fără el existența noastră ar fi imposibilă. În secolul XXI, există o mulțime de profesii care au o legătură directă cu munca creierului. Atunci de ce nu știm să avem grijă de el? Există 10 obiceiuri periculoase care ne omoară creierul încet, dar sigur.

1. Lipsa micului dejun

Oamenii care nu iau micul dejun, au un nivel scăzut de glucoză în sânge și asta duce la scăderea activității creierului.

2. Mâncarea în exces

Dacă îți permiți să consumi multă mâncare, organismul tău adună colesterol.

 3. Fumatul
Țigările omoară celule din creier. Ultimele studii arată că fumatul poate fi unul dintre motivele apariției bolii Alzheimer.
 4. Consumul excesiv de zahăr
Cu cât mai mult zahăr consumi, cu atât mai multe toxine aduni în organism.

5. Poluarea aerului

Acest factor depinde mai puțin de tine, dar trebuie să știi că dacă creierul nu are suficient oxigen, activitatea lui se încetinește. Cu cât mai murdar este aerul, cu atât mai puțin activ este creierul tău.

6.  Somnul insuficient

Dacă dormi puțin, omori celulele creierului.

7. Drogurile și alcoolul

Ele omoare ireversibil creierul.

8. Munca în timpul bolii

Când omul este bolnav, munca intelectuală afectează creierul, iar organismul cheltuie toate resursele pentru a lupta cu boala. În aceste perioade, creierul nu primește suficient oxigen.

9. Lipsa dezvoltării

Creierul are nevoie de o dezvoltare permanentă, de aceea în loc să privești televizorul, citește o carte, fă o integramă sau joacă șah.

10. Lipsa de comunicare

Discuțiile sunt un factor care stimulează creierul. Vorbind, memorezi factori și înveți deseori cuvinte noi, antrenându-ți astfel creierul și determinându-l să fie activ în permanență.

Creierul este bogăția ta. Ai grijă de el, pentru că îți va fi de folos. Scapă de obiceiurile nocive, care îți omoară creierul.