
Mănâncă cu bețișoare, aranjează frumos mâncarea pe o farfurie, cumpără injera etiopiană în loc de pâine și alte șapte obiceiuri alimentare sănătoase și simple din întreaga lume.
1. Japonianike air jordan 4 oil green nfl authentic jersey custom jersey cheap sex toys best human hair wigs online Human hair Wigs custom jersey baseball best couple sex toys nfl shop adidas ultra boost adidas outlet online adidas yeezy 700 v3 online adult sex toy store custom hockey jerseys nfl shop coupon code
Felul în care arată mâncarea este foarte important. Și japonezii înțeleg asta mai bine decât oricine. Pe lângă faptul că dieta lor constă în mare parte din fructe de mare și legume, ei depun eforturi mari pentru a face totul să arate apetisant. Fiecare fel de mâncare este întotdeauna decorat într-un mod foarte colorat. Toate ingredientele însă, sunt aranjate frumos pe o farfurie. Acest lucru ajută ca mâncarea sănătoasă să fie atractivă și, de asemenea, plăcută din punct de vedere estetic. În plus, dimensiunile gustărilor sunt cel mai adesea mici. Totodată, mâncarea o pun în farfurii micuțe, ceea ce creează o senzație de sațietate.
2. China
Mâncatul cu bețișoare este un obicei foarte sănătos. Acesta nu te va ajuta doar să slăbești, ci și va reducă riscul de obezitate la persoanele predispuse la această problemă. Cert este că această metodă reduce viteza consumului de alimente și, ca urmare, începem să ne simțim plini înainte de a umple stomacul la capacitate maximă. În plus, studiile științifice demonstrează că șansele de boli cardiovasculare sunt mult mai mari în rândul celor care mănâncă în grabă.
3. Franța
Se știe că francezii asociază mâncarea cu plăcerea. Tocmai din această cauză, țara are rate mult mai mici de obezitate și boli cardiovasculare decât, de exemplu, în Statele Unite. În SUA, oamenii, în mod interesant, sunt mai preocupați de ideea unei alimentații sănătoase decât de bucuria de a savura masa. Așa că, în loc să mănânci o porție mare din ceva „nu dăunător”, este mai bine să renunți la el în favoarea a ceva care îți aduce bucurie, cum ar fi o bucată mică de ciocolată neagră sau chiar o trufă adevărată.
4. Etiopia
La baza bucătăriei etiopiene sunt rădăcinoasele, fasolea, lintea, precum și produsele lactate și altele de origine animală. Toate acestea se consumă cu pâine foarte benefică, dar neobișnuită pentru noi – injera. Injera este o pâine plată tradițională făcută din cereale teff, bogată în vitamina C și proteine. Încearcă să le faci chiar acasă sau riscă să înlocuiești orezul cu boabe de teff fierte pentru un gust nou.
5. India
Bucătăria indiană este renumită pentru mâncărurile sale picante și mirodeniile multiple. Curry multicolor, ghimbir, piper și turmeric nu numai că dau mâncării un gust uimitor, dar ajută și la combaterea colesterolului „rău” prin scăderea nivelului acestuia în sânge. Iar usturoiul și ceapa adaugă mâncărurilor un gust aparte și ajută la scăderea nivelului de lipide din sânge, reducând astfel riscul de boli cardiovasculare.
6. Italia
Să bei un pahar de vin la cină se dovedește a fi un obicei nu rău. Desigur, fără abuz. Potrivit unor studii recente, un pahar de vin pe zi crește speranța de viață și reduce riscul de boli cardiovasculare. Cu toate acestea, este necesar să-l bei împreună cu alimente, altfel riscul apariției unor probleme cardiace crește.
7. Mexic
În cultura mexicană, există o tradiție numită almuerzo – o masă bogată și hrănitoare în mijlocul zilei. Așadar, organismul este mai puțin sensibil la insulină noaptea, așa că mâncatul târziu în timpul zilei poate duce la creșterea în greutate, chiar dacă mănânci puțin. De aici rezultă că o masă solidă și copioasă ajută la limitarea supraalimentării și la menținerea siluetei sub control.
8. Grecia
Cu toții știm despre beneficiile dietei mediteraneene. Și în ciuda faptului că alimente bogate în calorii precum uleiul de măsline, brânza și carnea se găsesc adesea în meniul ei, aceste ingrediente sunt foarte sănătoase atunci când sunt consumate cu moderație. Bucătăria tradițională mediteraneeană se concentrează pe o varietate de alimente vegetale (fructe, legume, cereale și leguminoase), dar carnea, produsele lactate și uleiul de măsline deja menționate sunt folosite în cantități mult mai mici. Dar cel mai important lucru în dieta mediteraneeană este peștele. Este piatra sa de temelie, ceea ce este foarte corect, deoarece peștele este bogat în acizi grași omega-3, care sunt esențiali pentru organismul nostru.
9. SUA
Dieta standard americană nu este deosebit de sănătoasă. Cu toate acestea, există câteva obiceiuri foarte bune în Statele Unite pe care ar trebui să le adoptăm. De acolo a început tradiția produselor agricole, care este atât de populară acum. Legumele cultivate în fermele private, de regulă, sunt mai utile și mai bogate în vitamine decât cele cultivate la scară industrială.
10. Suedia
Bucătăria scandinavă nu este deloc cea mai sănătoasă, dar sunt multe de învățat din ea. Un loc mare în alimentația locală îl ocupă peștele bogat în omega-3, precum și pâinea integrală de secară, bogată în fibre. Mai mult, pâinea de secară este mult mai puțin dăunătoare pentru siluetă decât cea de grâul.