10 factori științifici care te vor ajuta să dai bine în fotografii

25678[1]

1. Partea stângă a feței stârnește mai multă simpatie decât partea dreaptă

Dacă nu ești un mare fan al artei, probabil că nu ai observat că pictorii desenează de cele mai multe ori partea stângă a feței. Potrivit savanților, partea stângă stârnește mai multe emoții. Partea dreptă în schimb demonstrează autocontrolul. Această latură se potrivește mai mult bărbaților.

Sfat. În afară de cazurile în care vrei să-ți accentuezi reținerea și autoritatea, întotdeauna întoarce-te cu partea stângă spre cameră. Acest detaliu te va face mai atrăgătoare și mai deschisă pentru contact.

25680[1]

2. Ochii cu irisul mai mare inspiră mai multă încredere

În cadrul unui experiment științific, voluntarii participau într-un joc al încrederii cu parteneri virtuali, fața cărora era pe un ecran. Savanții, cu  ajutorul unui computer, schimbau mărimea irisului acestora. Când irisul era mai mare, nivelul de încredere creștea.

Sfat.
 Dacă vrei să inspiri încredere, fă ochii mai mari în poze. Te poate ajuta și fotograful în acest sens, dacă va alege lumina potrivită.

3. Ochii luminoși sunt mai atractivi

Cerculețele colorate din ochi trebuie să fie mai mari  pentru ca ochii să pară atrăgători.

4. Oamenii par mai deschiși și mai siguri pe ei atunci când zâmbesc.

Merită să zâmbești în poze? Sau e mai bine să fii serios? Decizia aparține imaginii pe care vrei s-o adopți. Savanții sunt de părere însă că persoanele care zâmbesc în poze reușesc să fie percepuți ca deschiși și siguri pe propriile forțe. Probabil așa vor să arate cei mai mulți dintre noi în fața clienților sau partenerilor.

25679[1]

5. Zâmbetul conferă încredere

Încă un motiv pentru a zâmbi în fotografii – așa vei crește nivelul de încredere în tine.

Sfat. În timpul sesiunii foto zâmbește și adoptă o ușoară uimire.

6. Un zâmbet ușor conferă feței un aer intelectual

Oamenilor le place să pară deștepți. Dacă ești unul dintre ei, e destul să zâmbești în fotografii. Savanții au identificat trăsăturile datorită cărora fața pare mai intelectuală. Printre ele se numără și nasul mare și bărbia rotunjită.

Sfat. Zâmbește la cameră, pentru ca expresia feței tale să inspire inteligență.
25681[1]

7.  Bărbații și femeile reacționează diferit la fotografiile cu zâmbet

Zâmbetul le face pe femei mult mai sexuale în ochii bărbaților, dar nu invers. În cadrul unui experiment bărbaților li se arăta fotografii cu femei, și invers. Imaginile transmiteau diferite emoții. Bărbații au apreciat pozele în care femeile aveau fețe pozitive. La rândul lor, femeile au clasificat ca nu prea atrăgătoare imaginile în care bărbații zâmbeau.

Sfat.
Bărbații ar fi mai bine să evite zâmbetul, dacă fac fotografii pentru un site de socializare.

8. Privirea directă atrage mai bine atenția

Fotografii deseori îți sugerează să privești un obiect îndepărtat în loc să privești în cameră. O asemenea direcție a privirii poate fi favorabilă pentru o fotografie reușită.

9. O doză mică de alcool te poate face mai fotogenică

Savanții au demonstrat că persoanele care au băut un pic de alcool sunt mai atractivi în poze.

25682[1]

10. Imagini cu băuturi spirtoase trezesc reacții negative

Nu posta pe internet fotografiile în care pe masă sau în jur apar imagini cu băuturi alcoolice.