Ultimele studii medicale! 4 produse care fac rău tenului tău!

Ştiaţi cum influenţează produsele din lapte, vin, gluten şi zahăr asupra tenului Dvs? Expertul pentru îngrijirea pielii, doctor Nigma Talib consideră că mîncarea şi băturile consumate de om, tind să aibă efect imediat asupra feţei.

Avînd o experienţă bogată de lucru, inclusiv cu celebrităţile, dr. Nigma a observat că pielea feţei poate să ne spună multe. De aceaa contează să înveţi să recunoşti semnalele SOS pe care le trimite organismul nostru.

Alcoolul şi lipsa de somn neapărat imediat îşi vor lăsa amprenta asupra feţei noastre. Astfel în „lista neagră” a dr. Nigma au nimerit: vinul (alcoolul), laptele şi produsele lactate, glutenul şi zahărul. Nu o dată s-a convins că cauza ridurilor timpurii, acneei, roşeaţa pielii şi a altor probleme sunt anume aceste produse.

1.Vinul (şi alte produse alcoolice)

1

Simptome: agravarea ridurilor, înroşirea pielii, deshitratarea pielii şi aparitia porilor dilataţi, cute adînci.

Ce să faci: renunţă la alcool minim pentru 3 săptămîni, pentru a restabili echilibrul intestinal. Dacă merge vorba despre o vacanţă sau o întîlnire prietenoasă, alegeţi vinurile seci, căci ele conţin mai puţin zahăr şi sunt mai utile pentru organism.

2.Laptele si produsele lactate

2

Simptome: pleoape umflate, pungi şi cercuri întunecate sub ochi, pete şi coşuri albe mărunte sub bărbie.

Cauza: una din cauze e digestia slabă a acestor alimente la unele persoane. Dar sunt şi alte cauze. Într-un pahar de lapte cumpărat de la magazin se poate conţine mai mult de doua duzini de hormoni şi alte substanţe chimice, printre care unele de ordin natural, iar altele care intră în furajele vacilor (antibiotice, medicamente antifugice, promotori de crestere, analgezice). Astfel de componente pot perturba echilibrul hormonal care poate cauza o creştere excesivă a celulelor pielii, care acopera porii.

Ce să faci: renunţă la produsele lactate pentru 3 săptămîni. În curînd vei observa îmbunătăţiri.

3.Glutenul

3

Simptome: obraji roşii şi umflaţi, pete întunecate şi inflamaţii pe bărbie.

Ce să faci: renunţă la produsele care conţin gluten: cereale, făină şi paste făinoase. În locul lor utilizaţi produse care conţin fibre şi care sunt utile pentru intestine. Bea mai multă apă, pentru a scăpa de umflarea obrajilor.

4.Zahărul

4

Simptome: riduri pe frunte, piele măslinie în jurul ochilor, faţă de culoare gri sau palidă, piele subţire, acnee care poate să apară pe toată faţă. Unele cercetări arată faptul că sprîncenele se pot lăsa, din cauza tensiunii crescute în glandele suprarenale.

Ce să faci: renunţă la porţiile suplimentare de zahăr. Pentru început puteţi micşora consumul de zahăr în jumătate, iar pe urmă să se ajunga către un nivel minim sau zero.